iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Κόκκινο Λιμανάκι
Αίσιο τέλος με την
επικίνδυνη σιδεριά


Μετά από σχεδόν δύο... δεκαετίες (!) μπήκε τέλος στην επικίνδυνη σκουριασμένη σιδεριά, η οποία είχε πέσει και σχεδόν έφραζε την πρόσβαση των λουομένων στην παραλία Κόκκινο Λιμανάκι Ραφηνας από την κάθοδο δίπλα στο παλιό κάμπινγκ.

Χρειάστηκαν τα καλοπροαίρετα και χωρίς κραυγές ρεπορτάζ της iselida.gr και της εφημερίδας ''Πρωτοσέλιδο'' για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία. Συνεργείο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας επιλήφθηκε του προβλήματος και αφενός στερέωσε με ασφάλεια τη σιδεριά μήκους περίπου 20 μέτρων, ενώ καθάρισε και το χώρο κατά μήκος της. Έτσι η κάθοδος πλέον είναι ασφαλής για όλους, αλλά κυρίως για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Υπενθυμίζουμε απλώς ότι η σιδεριά είχε πέσει από το 2008 και έκτοτε ούτε ο ΟΛΡ ούτε ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου μπορούσαν να επέμβουν γιατί δεν είχαν δικαιοδοσία, καθώς ο χώρος τυπικά ανήκε στην ΚΕΔ. Ουσιαστικά ήταν κάτι σαν τον...διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ (για να κάνουμε και λίγο χιούμορ). Θυμίζουμε επίσης ότι στις αρχές του καλοκαιριού ο δήμος είχε καθαρίσει με πρωτοβουλία του τα χόρτα που έκλειναν τα σκαλιά.

Τέλος καλό, όλα καλά και η ομάδα εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι ευχαριστεί τόσο τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΡ Φάνη Ματσόπουλο, όσο και τους εργαζομένους για την επίλυση του προβλήματος.