iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Σημαντική τιμητική
διάκριση για ''Το
Χαμόγελο του Παιδιού''


Με το Βραβείο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός της Χρονιάς 2023 στον τομέα της Παιδικής Προστασίας τιμήθηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα ετήσια Hellenic Responsible Business Awards.

Μία σημαντική βράβευση που βασίστηκε στο έργο του Οργανισμού αλλά και στο γεγονός ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες και δράσεις αποτυπώνονται με απόλυτα μετρήσιμα στοιχεία.

Το Βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

Μας τιμά ιδιαίτερα η βράβευση αυτή, που αναδεικνύει το έργο, την αξιοπιστία και την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε σε κάθε παιδί και την οικογένειά του. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καθοριστικός παράγοντας για την ανάδειξή μας, αποτέλεσαν τα μετρήσιμα στοιχεία των υπηρεσιών μας και είναι σημαντικό γιατί επιβεβαιώνει τη διαχρονική και σταθερή πρακτική μας, να δημοσιεύουμε εξαμηνιαία και ετήσια τα στατιστικά στοιχεία των δράσεων μας, πιστοί στη διαφάνεια και στη λογοδοσία απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Το 2022 στηρίξαμε 72.501 παιδιά και τις οικογένειές τους, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σχέση με το 2021. Το α΄εξάμηνο 2023 στηρίξαμε 60.468 παιδιά και τις οικογένειές τους, καταγράφοντας αύξηση 56% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο 2022 ενώ παράλληλα το ίδιο διάστημα διαχειριστήκαμε περισσότερες από 114.000 κλήσεις στις 4 Γραμμές Βοήθειας που λειτουργούμε.

Αδιαμφισβήτητα τα στοιχεία είναι αντιπροσωπευτικά του έργου μας, εξίσου όμως σημαντική αξία έχει η ποιότητα των υπηρεσιών που παρείχαμε, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και η φροντίδα με την οποία περιβάλλαμε κάθε παιδί που μας χρειάστηκε.

Ό,τι πετύχαμε είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής επιστημονικής ομάδας των 467 εργαζομένων μας, των 6.000 μοναδικών εθελοντών μας, αλλά και όλων εκείνων που εμπιστεύονται και στηρίζουν την κάθε μας προσπάθεια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανήκει στα παιδιά, ανήκει στην κοινωνία, στηρίζει τους θεσμούς και ζητώ από όλους και όλες να μας γνωρίσετε καλύτερα, να μας επισκεφθείτε και να σταθείτε δίπλα μας για να συνεχίσουμε μαζί το απαραίτητο έργο μας για τα παιδιά, τους νέους και τις οικογένειες. Γιατί χωρίς όλους και όλες εσάς … δεν γίνεται!