iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα ''Όσο υπάρχουν
άνθρωποι'' στη
Λέσχη σινεφίλ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 21:00 την αμερικανική ταινία βραβευμένη με ΟΣΚΑΡ του 1953:FROM HERE TO ETERNITY (Όσο υπάρχουν άνθρωποι/Από εδώ ως την αιωνιότητα) Διάρκεια: 1 ώρα και 18 λεπτά
Σκηνοθεσία: Φρέντ Τσίνεμαν
Πρωταγωνιστούν:
Φρανκ Σινάτρα, Έρνεστ Μποργκνάιν, Ντέμπορα Κερ, Μπαρτ Λάνκαστερ, Μοντγκόμερι Κλιφτ, Ντόνα Ριντ, Τζακ Γουόρντεν, Φίλιπ Ομπέρ, Mickey Shaughness, Τζορτζ Ριβς, Κλόουντ Άτκινς, Fay Roope, Jean Willes, John Dennis, Λι Βαν Κλιφ, Merle Travis, Robert J. Wilke, Τιμ Ράιαν, Ουίλις Μπούτσι, Χάρι Μπέλαβερ, James Jones, Joseph Sargent, Τζοάν Σολί, Κάρλτον Γιάνγκ, Mary Carver και Don Dubbins
ΣΥΝΟΨΗ:
Ο Ρόμπερτ (Μοντγκόμερι Κλιφτ) είναι ένας στρατιώτης με μετάθεση σε στρατιωτική βάση στη Χαβάη το 1941, όπου αρνείται να αγωνιστεί στην πυγμαχία για λογαριασμό της μονάδας του, ύστερα από πιέσεις του διοικητή. Ο λοχίας Γουόρντεν (Μπαρτ Λάνκαστερ)συνάπτει παράνομη σχέση με τη γυναίκα του διοικητή (Ντέμπορα Κερ), ενώ ο δεσμοφύλακας Φάτσο, κάνει τη ζωή δύσκολη στον φίλο του Ρόμπερτ, Άντζελο (Φρανκ Σινάτρα). Όλα θα ανατραπούν από τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ.
Μια κλασσική, χολιγουντιανή και εξαιρετικά δημοφιλής ταινία, βασισμένη στο λίγο πιο ωμό και τολμηρό, ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Τζόουνς του 1951, άντεξε στον χρόνο κυρίως λόγω της διάσημη και αλησμόνητη σκηνή του παθιασμένου φιλιού στην παραλία, αλλά και των στιβαρών ερμηνειών, των λαμπερών πρωταγωνιστών της. Ένα φιλί που σφράγισε και άφησε το αποτύπωμά του πιο βαθύ, από το σενάριο και την ιστορία, η οποία διατηρεί δυνατές στιγμές κυρίως στην αποτύπωση του εκφοβισμού, των προκαταλήψεων και της παθολογίας των κλειστών κοινοτήτων. Οκτώ Όσκαρ, από τις συνολικά δεκατρείς υποψηφιότητες.
Οι προβολές γίνονται στο κτίριο του Οργανισμού Καβουνίδη
(Διεύθυνση: Βενιζέλου Ελευθερίου 21, Ραφήνα)
 
 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

FB: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ