iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Γιώργος Δουβίτσας:
Οι πολίτες ζητούν
συνεννόηση


O Δήμος μας χρειάζεται ένα μεγάλο και κοινωνικά υγιές άλμα στο μέλλον ώστε οι πόλεις μας να γίνουν ελκυστικός τόπος να ζεις.

Ο τόπος μας συγκεντρώνει κοινωνική δύναμη, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, ιστορία και άριστη γεωγραφική τοποθεσία. Κάτω λοιπόν από οποιεσδήποτε οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, το μέλλον μας θα είναι λαμπρό. Μπορούμε να βρεθούμε εκεί που μας αξίζει.

Οραματιζόμαστε λοιπόν τον τόπο μας με δυνατή ταυτότητα; Ποιότητας Ζωής, Περιβαλλοντική, Παιδείας, Πολιτισμού, επενδύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που συμβάλουν στην φιλική οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, για να βελτιώσουμε την εικόνα των πόλεων μας. Γι αυτά απαιτούνται ολοκλήρωση μεγάλων έργων υποδομής που προγραμματίστηκαν από την κεντρική Πολιτεία, όπως η Αποχέτευση, ο Προαστιακός, Αττική οδός αλλά με ανταποδοτικά έργα ουσίας έναντι αυτών των έργων της πολιτείας, που θα διευκολύνουν την ποιότητα ζωής μας. Φυσικά χρειάζεται και αντίστοιχο σχέδιο φιλικής Ανάπτυξης και από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας που να εναρμονίζεται με αυτό του Δήμου ώστε η συνέργεια που θα προκύψει να αναβαθμίσει το επίπεδο ποιότητας ζωής για τους δημότες. Αυτό απαιτεί από την αυριανή δημοτική αρχή να έχει σχέδιο και κυρίως τους κατάλληλους ανθρώπους να το υλοποιήσουν, ώστε τα επόμενα χρόνια να «αλλάξουμε πίστα». Απαιτεί ανθρώπους που έχουν τις δεξιότητες να ασκήσουν φιλική πολιτική με προγραμματικό λόγο και πλάνο και κυρίως με έμφαση εκείνων των στοιχείων που λέγεται «ήθος στη διοίκηση» και «σεβασμός στον πολίτη».

Στην παράταξη μας ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ δημιουργούμε αυτές τις συνθήκες ώστε με πολυφωνία καλό συντονισμό και λειτουργία η δημοτική μας ομάδα να είναι και η προωθητική μας δύναμη.

Θα είναι κομβικό για κάθε σκεπτόμενο συμπολίτη μας που με αίσθημα ευθύνης, θα κρίνει, θα συγκρίνει και τελικά θα αποφασίσει ο ίδιος για τη πραγματική υλοποίηση αυτού του οράματος.

Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να συμβάλλουν με τις προτάσεις, τις ιδέες και την εθελοντική συμμετοχή τους, στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού, συμμετοχικού μοντέλου τοπικής δημοκρατίας. Χτίζουμε μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Ακούμε την φωνή τους και μαζί προχωρούμε για να αλλάξουμε την Ραφήνα και το Πικέρμι ισότιμα για όλες τις γειτονιές προς το καλύτερο.

Οι παρεμβάσεις μας θα αποτελούν μέρος ενός πολυετούς Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού ο οποίος βασίζεται στις πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες του Δήμου. Είναι αποτέλεσμα ενεργοποίησης του συνόλου των Κοινωνικών και Θεσμικών Εταίρων της πόλης µας, ώστε τόσο η υλοποίησή του όσο και η επίτευξη των στόχων του να αποτελεί «κοινό όραμα».

Οι καιροί άλλαξαν ήδη και οι πολίτες ζητούν άμεσο αποτέλεσμα, πολιτική ουσίας και ισότιμη συνεργασία για πραγματική συνεννόηση.

Ο Γιώργος Δουβίτσας είναι οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος ΔΟΠΑΠ - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με το ''Πλέουμε Μπροστά''

ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ iselida.gr