iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Με κατεύθυνση προς
τα διυλιστήρια η φωτιά
στο Λουτράκι


Η φωτιά στα Δερβενοχώρια παραμένει το δυσκολότερο μέτωπο από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η αναζωπύρωση του μετώπου στην περιοχή έχει οδηγήσει σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών μεταξύ αυτών της Νέας Ζωής και του Νέου Πόντου. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Νέας Ζωής Μάνδρας και του Νέου Πόντου Μάνδρας ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Ελευσίνα λόγω της δασικής πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.
Μάλιστα, το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει ήδη στα πρώτα σπίτια του οικισμού Νέα Ζωή.

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλιά και στη νέα Εθνική Οδό από Ελευσίνα ως διόδια Κορίνθου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.O αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χαρίλαος Βυτινιώτης, είπε στην ΕΡΤ είπε ότι η φωτιά πλησιάζει στα διυλιστήρια της περιοχής. Όπως ανέφερε, η φωτια «έφυγε από τους οικισμούς Γαλήνης και Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού», επισήμανε πάντως ότι «μεσολαβούν οι παράδρομοι, η εθνική οδός, ο προαστιακός, η παλιά εθνική οδός και μετά είναι οι οικισμοί, που αν κατέβει εκεί θα είναι δύσκολα τα πράγματα». Για την πυρόσβεση είπε ότι «τα ελικόπτερα κάνουν άθλο. Ευτυχώς, είναι κοντά ο Σαρωνικός και διευκολύνεται κάπως το έργο τους. Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τη λύση θα δώσουν τα εναέρια. Είναι 4 ελικόπτερα, υπάρχει πυκνή κυκλοφορία εναέριων μέσων, δεν υπάρχει χώρος για περισσότερα, γιατί η απόσταση είναι μικρή, περίπου 500-600 μέτρα».

Με πληροφορίες και από το fotiatora.gr