iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Τέταρτη πύρινη νύχτα
σε Αττική και Κορινθία
Καίγεται και η Ρόδος


Για άλλη μια δύσκολη νύχτα ετοιμάζονται οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, της Κορινθίας, της Ρόδου αλλά και της Λακωνίας, καθώς τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε ετοιμότητα να συνδράμει σε εκκενώσεις περιοχών.

Στην πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, το Λιμενικό έχει έτοιμα τρία πλωτά, στην περιοχή Λουτρόπυργου Ελευσίνας, στους Αγίους Θεοδώρους (Κορινθία) άλλα δύο πλωτά και επίσης στη Βόρεια-Βορειοδυτική Ρόδο έχει έτοιμα 5 πλωτά σκάφη και ιδιωτικά, εφόσον απαιτηθεί.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, βορειοανατολικά στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Πάνακτο, Πουρνάρι και Πανόραμα, καθώς και νότια, πλησίον της περιοχής Γοργοεπηκόου και Βλυχάδας, εντοπίζονται τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα Δερβενοχώρια και εξελίσσεται στη Δυτική Αττική, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση.Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις καθιστούν δύσκολη την κατάσταση στα βορειοδυτικά και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, στο χωριό Στεφάνη και στην Οινόη. Η αγωνία των Αρχών στο συγκεκριμένο μέτωπο είναι η φωτιά να μην κατευθυνθεί προς τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.
Την ίδια ώρα, στο μέτωπο της Μάνδρας η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.
Στην πυρκαγιά στη Ρόδο και εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα μέχρι τη δύση του ηλίου.