iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί
χώροι 12 με 5.30
ως την Κυριακή


Διαφοροποιείται το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων κατά τις μεσημβρινές ώρες μέχρι την Κυριακή λόγω του καύσωνα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού σας ενημερώνει ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών έως και την Κυριακή  τροποποιείται το ωράριο λειτουργείας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων κατά τις μεσημβρινές ώρες, με τελευταία είσοδο στις 12:00 και επανέναρξη λειτουργίας στις 17.30. Σε περίπτωση που υπάρξει μεταβολή των καιρικών συνθηκών, το Υπουργείο Πολιτισμού θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση. 
Σε κάθε περίπτωση, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων θα μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων τους και για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις συνθήκες του τόπου παροχής εργασίας τους. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι για τις εργασίες σε εξωτερικούς χώρους, επιβάλλεται η διαμόρφωση σκιερού μέρους για τα διαλείμματα και ο προγραμματισμός των εργασιών, ώστε να γίνονται στις ώρες, που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.