iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Πρωταθλητής Ευρώπης
στα όπτιμιστ ο
Ιάσων Παναγόπουλος


Ανατροπές, εκπλήξεις, συγκίνηση, θέαμα, όλα τα είχε το όπεν Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας όπτιμιστ, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Επί 5 ημέρες, 292 ιστιοπλόοι από 47 χώρες, παρά τις πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες (ο υδράργυρος ξεπερνούσε καθημερινά τους 40 βαθμούς Κελσίου), έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μέχρι την τελευταία κούρσα πάλευαν για ένα σκαλί του βάθρου ή ένα καλύτερο πλασάρισμα στη γενική κατάταξη.

Οι αυριανοί Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας έδωσαν ρεσιτάλ στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου και δημιούργησαν προσδοκίες για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Πρωταθλητής Ευρώπης στο Οπτιμιστ αναδείχθηκε ο Ιάσων Παναγόπουλος. Ο ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαμακίου υπερασπίστηκε τον τίτλο του, αφού πρώτευσε στη σημερινή τελευταία ιστιοδρομία της διοργάνωσης.

Συνολικά, συγκέντρωσε 27 βαθμούς ποινής. Τους ίδιους βαθμούς είχε και ο Ισπανός Νίκο Εσπινάρ, ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο συμπατριώτης του Ματέο Μόντε.

Στις Γυναίκες, τον τίτλο κατέκτησε η Ιταλίδα Μαρία Σιλβέστρι με 36 βαθμούς ποινής, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της από την αρχή της διοργάνωσης.