iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Τέσσερις συλλήψεις
για τη σάπια γέφυρα
στα Μποζαίτικα


Τραγικές συνέπειες, με έναν νεκρό και 8 τραυματίες είχε η κατάρρευση τμήματος της υπό ανακατασκευήν γέφυρας «603», στην περιοχή Μποζαΐτικα και επί της Περιμετρικής Οδού Πατρών.

Πολυμελές κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έσπευσε αμέσως επί τόπου, διεξήγαγε έρευνα, με την επιπλέον βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων, για τυχόν εγκλωβισμένους επιζώντες. Υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούσαν να έχουν καταπλακωθεί από τεράστιους όγκους οπλισμένου σκυροδέματος.

Ο νεκρός και 5 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου και οι υπόλοιποι 3 τραυματίες στο Νοσοκομείο Αγίου Ανδρέα, στην πόλη της Πάτρας.
Ήδη, ως εμπλεκόμενοι στο περιστατικό με ενδεχόμενη υπαιτιότητα, έχουν συλληφθεί 4 άτομα -ο υπεύθυνος του έργου και 3 χειριστές μηχανημάτων κατεδάφισης. Βάσει των καταθέσεων που δίνουν οι συγκεκριμένοι καθώς και άλλοι, τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν ακριβέστερες περιγραφές γύρω από το πώς και το γιατί συνέβη η καταστροφή.
Η γέφυρα 603 στα Μποζαΐτικα είχε τεθεί προ πολλού εκτός κυκλοφορίας. Είχε κριθεί ακατάλληλη και επικίνδυνη, εξού και είχε αποφασιστεί η ανακατασκευή της, με ελεγχόμενη τμηματική κατεδάφιση των προβληματικών σημείων, αντικατάστασή τους με καινούργια, ενισχύσεις κ.λπ.