iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Σταύρος Δαναλάτος:
Να κάνουμε πιο
ανθρώπινες τις γειτονιές


Ο πρόεδρος του ιστορικού ποδοσφαιρικού σωματείου Α.Ο. Γκυζιακός και διακεκριμένος φυσικοθεραπευτής επί δεκαετίες Σταύρος Δαναλάτος, είναι υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ του  δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Γεννημένος στην ευρύτερη περιοχή Γκύζη-Πολυγώ, τελειόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Φυσικοθεραπείας Αθηνών, διατηρεί Φυσιοθεραπευτικό Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων στην περιοχή του Γκύζη από τον 1983 μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ελπινίκη Ρούμπου και πατέρας ενός κοριτσιού 5 ετών. Τα καλοκαίρια του τα περνά στη Ραφήνα που είναι δεμένος μαζί της από νέος, ενώ άλλη μια μεγάλη αγάπη του είναι τα ταξίδια.

Μια σύντομη συζήτηση μαζί του αλλά χαρακτηριστική για το προφίλ του με επίκεντρο την αγάπη για τον αθλητισμό.

Τι σας ώθησε στην απόφαση να είστε υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος Αθηναίων ?

Σε ένα δύσκολο Δήμο με πολλούς κατοίκους, στόχος μου είναι βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου.

Γιατί η επιλογή με τον Κώστα Μπακογιάννη ?

Διότι είναι ένας νέος άνθρωπος, φιλόδοξος, με όρεξη για δουλειά και γνώσεις, με απώτερο σκοπό και στόχο η ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ.

Να θεωρήσουμε ότι θα δώσετε έμφαση στην ανάπτυξη του αθλητισμού με δεδομένη την αγάπη σας στο ποδόσφαιρο ?

Εννοείται, διότι το 6ο και 7ο διαμέρισμα εξυπηρετούνται μόνο από ένα γήπεδο, της Αλεπότρυπας και μετα από πολλά χρόνια με συντονισμένες ενέργειες του δημάρχου μας Κ. Μπακογιάννη ευελπιστούμε να λειτουργήσει το γήπεδο της ΕΠΟ και να μεταφερθούν εκεί ορισμένες ομάδες, ώστε να αποσυμφορηθεί η Αλεπότρυπα. Σημειωτέων, στο γήπεδο της Αλεπότρυπας φιλοξενούνται 8 ομάδες, όπου κάθε μια έχει 4 τμήματα.

Ποια τα σοβαρότερα προβλήματα στην 7η κοινότητα όπου είστε υποψήφιος ?

Το κυκλοφοριακό λόγω των δικαστηρίων και του Αρείου Πάγου, η έλλειψη πρασίνου, τα πεζοδρόμια. Πιστεύω με βελτιωτικά έργα στο Πεδίον του Άρεως θα έχουμε ένα νέο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας και παράλληλα να δημιουργηθεί διάδρομος από ταρτάν για να μπορούν να τρέχουν οι συμπολίτες μας, το ίδιο ισχύει και για το Αττικό Άλσος το οποίο βέβαια ανήκει στην Περιφέρεια.

Οι πολίτες βοηθάνε την πόλη ή τα περιμένουν όλα από τον Δήμο ?

Συνήθως τα περιμένουν όλα από τον Δήμο, αλλά και ο Δήμος πρέπει να λαμβάνει μηνύματα από αυτούς. Αν συνεργαστούμε Δήμος και δημότες το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό, και αυτός είναι ο στόχος μου.

Θα θέλαμε και λίγα λόγια για του Γκύζη, αυτή την ωραία παραδοσιακή γειτονιά της Αθήνας.

Μια ήσυχη γειτονιά της Αθήνας με αρκετά προβλήματα όπως ανέφερα πιο πάνω, με έλλειψη αθλητικών χώρων ποδοσφαίρου, με προβλήματα παρκινγκ, με έλλειψη πρασίνου και πολύ δύσκολη μορφολογία του εδάφους η οποία δυσκολεύει την μετακίνηση των πολιτών μας και ειδικά της τρίτης ηλικίας, παρόλα αυτά είναι μια περιοχή όπως λέμε «κέντρο απόκεντρο», με τις συγκοινωνίες, τα σούπερ μαρκετ, την υγειονομική κάλυψη από γιατρούς και φυσικοθεραπευτές, παιδικούς σταθμούς, σχολεία δημοτικά γυμνάσια και λέσχη φιλίας ηλικιωμένων. Πιστεύω ότι με την βοήθεια των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που θα εκλεγούν, θα δημιουργήσουμε μια γειτονιά Γκύζη, Πολυγώνου Τουρκοβουνίων, ακόμα πιο ανθρώπινη.

Σας ευχαριστούμε, καλή επιτυχία!

Ευχαριστώ κι εγώ!