iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Πρόεδρος στον Άρειο
Πάγο η Ιωάννα
Κλάπα-Χριστοδουλέα


Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου τοποθετήθηκαν στον Άρειο Πάγο πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, με βάση τον κατάλογο που απέστειλε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και αφού ελήφθη υπόψη η συνολική διαδρομή τους και η ανάγκη να υπάρξει κάλυψη των θέσεων για μια διετία, το υπουργικό συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα στην κα Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα για τη θέση της Προέδρου και στην κα Γεωργία Αδειλίνη για τη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.
Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στην θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020 και είναι 3η στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών, ενώ παραλείφθηκαν 6 αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου.
Η κενή θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλύφθηκε από την αντεισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, η οποία είναι 7η στην επετηρίδα και αποχωρεί σε δυο χρόνια από τον εισαγγελικό κλάδο. Η κυρία Αδειλίνη από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής πλειοψήφησε, καθώς ψηφίστηκε από το 4/5 των συμμετεχόντων στην διάσκεψη.

Η κυρία Αδειλίνη εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2019.