iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι ''Γάμος''
με μουσική υπόκρουση
Φιλιώ Πυργάκη;


Ταράζει τη θερινή ραστώνη και προκαλεί (εκτός από τον κλιματικό) και αυτοδιοικητικό...καύσωνα στη Ραφήνα και το Πικέρμι ο Χρήστος Τσεμπέρης.
Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, παλιά ''καραβάνα'' του πολιτικού ρεπορτάζ ποτέ δεν ξέχασε την ''τέχνη'' του, χτύπησε εν μέσω 40 βαθμών Κελσίου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά (σίγουρα κάτι θα έχει υποπέσει στην αντιληψή του) εξελίξεις στο προεκλογικό τοπίο. 
Κάτι για ''συνοικέσια'' και ''γάμους'' αναφέρει και διαβάζουμε με ενδιαφέρον το ρεπορτάζ του. Δηλαδή συνένωση δύο συνδυασμών. Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε, είναι πως αν τελικά όλα εξελιχθούν έτσι, θα προτείναμε - για να κάνουμε και λίγο χιούμορ - στους μελλόνυμφους στο χορό πριν κόψουν την τούρτα να ακούγονται κλαρίνα με τη φωνή της μοναδικής Φιλιώς Πυργάκη.
Γράφει ο κ. Τσεμπέρης
Επειδή θα "φορεθεί" πολύ στην πόλη μας και πολύ σύντομα γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά, σας δίνω και ετυμολογία να είστε προετοιμασμένοι:
Προξενιό: Αλλιώς, το συνοικέσιο, συμφωνία με μεσολάβηση τρίτου για γάμο...(Κατ’ επέκταση) η μεσιτεία, συμφωνία με μεσολάβηση τρίτου για εμπορική συμφωνία, που λέει και το βικιλεξικο... Κάτι σαν να πλέουμε πλησίστιοι μπροστά σε νέα πορεία για την εις γάμου κοινωνία...
Θα προηγηθούν βαθυστόχαστες ενωτικές αναλύσεις κι εκκλήσεις συστράτευσης για το καλό μας πάντα.
Τώρα 3+2 θα είναι, 2,5+2,5 (τα χρόνια στην καρέκλα που είναι και το επίδικον για να κλείσει το προξενιό μαζί με τον καπετάνιο φυσικά ) θα σας γελάσω και δεν θα το ήθελα... Μην χαλάσουμε και το "γλυκό". Κρίμα είναι.
Μόνο που, στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Για τη νύφη δεν έχω ιδέα...
Από τα πατάρια και τα παζάρια του '19 στα προξενιά του' 23...