iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ραφήνα Επίπεδο elite
οι συναυλίες του
φετινού καλοκαιριού!


Η δημοσιογραφία έχει το χρέος να εξαίρει το καλό. Όπως, όπου, όσο και απ όποιον δημιουργείται.

Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου και ο ΔΟΠΑΠ το φετινό καλοκαίρι ανέβασαν σε κατηγορία elite το πολιτιστικό επίπεδο. Δεν θέλουμε να αποδυναμώσουμε ή να μειώσουμε την αξία, την προσπάθεια το καλλιτεχνικό εύρος όλων όσοι πέρασαν ή θα περάσουν από τον τόπο μας. Από τους ηθοποιούς της παράστασης Lemon προσφάτως μέχρι τους εθελοντές της Λαικής Ορχήστρας του Δήμου που δίνουν και την ψυχή τους.

'Ομως όταν έρχεται ένας δημιουργός του διαμετρήματος του Γκόρν Μπρέγκοβιτς τότε το χειροκρότημα είναι εκκωφαντικό! Αν έλεγες σε κάποιον - ας πούμε - πριν από δέκα χρόνια, ότι κάποτε θα έρθει στη Ραφήνα ο Μπρέγκοβιτς θα φώναζε ...το 166 να σε ''μαζέψει''. Κι όμως ήταν εδώ στο Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής στις 17 Ιουλίου και μάγεψε το κοινό.

Και την 1η Αυγούστου στον μαγικό χώρο στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου (που η Δημοτική Αρχή και ο ΔΟΠΑΠ μετέτρεψαν σε ένα εμβληματικό ''στέκι'' πολιτισμού) έρχεται για μια δωρεάν συναυλία η Ευανθία Ρεμπούτσικα!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια όταν η ποιότητα μιλάει μόνη της. Kαι φυσικά δεν πατάει κάποιος ένα κουμπί και ξαφνικά έρχεται ο Μπρέγκοβιτς ή η Ρεμπούτσικα στο ''χωριό''. Υπάρχει σχεδιασμός, κόπος, εργασία, προετοιμασία, επαφές. Κάποιοι τα κάνουν όλα αυτά. Δεν τους αξίζουν τα εύσημα?

Η Ραφήνα και το Πικέρμι γίνονται κοιτίδες πολιτισμού. Αυτό που πρέπει να είναι...