iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Φωτιά στην Κηφισιά!
Καίγεται και
η Μαγνησία


Συναγερμός στην Πυροσβεστική, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Κηφισιά στο τέλος της οδού Στρ. Μακρυγιάννη. Επί τόπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα και πριν λίγο την έθεσαν υπό έλεγχο.

Λαμία και Βόλος αποτέλεσαν τα νέα μέτωπα με τις φλόγες να φτάνουν στις παρυφές των δύο πόλεων, αφήνοντας πίσω τους στάχτες και δύο νεκρούς: μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα που κάηκε στο τροχόσπιτό της, ελάχιστα μέτρα από τη θάλασσα στο Χοροστάσι Μαγνησίας και ένα 45χρονος κτηνοτρόφος στον Άγιο Γεώργιο Φερών, που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του.

Στον Βόλο οι φλόγες ξεκίνησαν το καταστροφικό τους έργο από το Βελεστίνο και πέρασαν στην ΒΙ.ΠΕ. της πρωτεύουσας της Μαγνησίας υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν για ένα διάστημα την Εθνική Οδό και να στείλουν πολλαπλά μηνύματα του “112” με οδηγίες προς τους πολίτες.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μαζί με τους εθελοντές έδωσαν για άλλο ένα βράδυ μάχη με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Βελεστίνο Μαγνησίας και επεκτείνεται μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου, λαμβάνοντας μεγάλες διαστάσεις υπάρχει ένα μέτωπο που έχει δυναμική, κοντά στο πεδίο βολής Βόλου, στην Αμυγδαλιά και κινείται προς Γλαφυρά.

Στη Ρόδο, όπου η φωτιά καίει το νησί για δέκατη ημέρα υπάρχουν αναζωπυρώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζονται.