iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Σοκ από την έκρηξη
πυρομαχικών στην Αγχίαλο
''Μάχη'' των πυροσβεστών


Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι φωτιές σε Βόλο, Λαμία, Ρόδο, Κέρκυρα και Κάρυστο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπιζόταν στο μέτωπο στο Βελεστίνο στις Μικροθήβες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην περάσουν οι φλόγες την Εθνική Οδό προς Μικροθήβες. Στην περιοχή υπάρχουν θερμές εστίες και γίνονται προσπάθειες να συγκρατηθούν. Στο σημείο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ επιχειρούν ελικόπτερο και 5 αεροσκάφη.
Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και στο βόρειο τμήμα της Λαμίας ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν παρουσιάζει ενεργό μέτωπο.
Στη Ρόδο υπήρχαν αναζωπυρώσεις χθες κατά τη διάρκεια της μέρας κυρίως στο Βάτι αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, χωρίς να κινδυνεύουν οικισμοί.
Αναφορικά με την Κέρκυρα σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχει καλύτερη εικόνα και δεν αντιμετωπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κάρυστο.

Δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από προχθές έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις χθες το απόγευμα όταν αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στην περιοχή Καραμπά, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης, παραδόθηκε στις φλόγες.
Δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν συνταράσσοντας την ευρύτερη περιοχή και ειδικά την Νέα Αγχίαλο σπάζοντας τζάμια σε σπίτια, την ώρα που το ωστικό κύμα έφτασε στον Βόλο κι έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.