iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Άλλοι τέσσερις πνιγμοί
σε μία ημέρα στις
Ελληνικές θάλασσες


Συνεχίζονται να αυξάνονται σε καθημερινή βάση οι πνιγμοί λουόμενων στις ελληνικές θάλασσες, καθώς τέσσερις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την Τετάρτη.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 63χρονος από τη θαλάσσια περιοχή του «Τροκαντερό» Ιτέας στη Φωκίδα. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Σε ένα άλλο περιστατικό στην περιοχή Πλαζ Αυλακίου Πόρτο Ράφτη, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένα 78χρονος από τη θάλασσα. Αρχικά, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ναυαγοσώστη και την νοσηλεύτρια της παραλίας, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Άλλος ένας θάνατος λουόμενης καταγράφηκε στην θαλάσσια περιοχή «Τρυπητή» Λιμεναρίων ν. Θάσου, με θύμα μια 82χρονη γυναίκα, η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της σήμερα το πρωί. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. 

Τέλος, χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 67χρονη από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Λιβριχίου Αρκίτσας πλησίον του φάρου Αρκίτσας. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.