iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Μαραθώνας Στο μεταίχμιο
της νέας εποχής με
τον Άρη Παπουτσή


Ο Ιταλός διανοητής Αντόνιο Γκράμσι είχε πει το μακρινό 1924 ''ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή, το παλιό δεν έχει πεθάνει και το νέο δεν έχει γεννηθεί ακόμα...''

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στον Μαραθώνα όπου το νέο δεν έχει γεννηθεί ακόμα, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου. Δηλαδή δύο μηνών ως τις δημοτικές κάλπες της 8ης Οκτωβρίου, όπου ο Άρης Παπουτσής προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του δημαρχιακού αξιώματος.

Στο μεταίχμιο των δύο μηνών που απομένουν, αυτό που ευαγγελίζεται ο Άρης Παπουτσής είναι χειροπιαστό, όχι ''αέρας'' και ''θα''. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, ένας 47χρονος τεχνοκράτης, εκπρόσωπος της νέας αυτοδιοικητικής γενιάς να μην στηρίζεται σε επίσης νέους ανθρώπους με αξιοζήλευτα βιογραφικά. Δεν ήταν δυνατόν να νικήσει το ''παλιό'' είτε μόνος του είτε ακόμη χειρότερα πλαισιωμένος από ''σκουριασμένα'' 'η ''μουχλιασμένα'' ''όπλα''. Φυσικά ο κινητήριος μοχλός είναι η ορμή του πάθους για δημιουργία και οι καινοτόμες ιδέες, αλλά χρειάζονται - όπως έχουμε ξαναπεί - και οι ''πυλώνες'' εμπειρίας. Αλλά με αυστηρό μέτρο. Και αυτό που κατάφερε ο κ. Παπουτσής είναι σπουδαίο. Να τολμήσει να ''πολιορκήσει'' το αυτοδιοικητικό κατεστημένο του δήμου Μαραθώνα με νέους, όπως ο ίδιος. Αυτό η τοπική κοινωνία το εκτιμά και το σέβεται. Αρκεί αυτό το εξαιρετικά θετικό κλίμα να αποτυπωθεί και στις κάλπες. 

Και δεν υπάρχει κανένας λόγος που να εμποδίσει αυτή τη διαδρομή. Μια διαδρομή που σηματοδότησε ο κ. Παπουτσής με τον ευπρεπή λόγο, τις επιλογές του ψηφοδελτίου του ''Εμείς'' και το χαμηλό προφίλ της εικόνας του.

Όλα αυτά τα χρειάζεται διακαώς ο Μαραθώνας, ο οποίος βλέπει τον χρόνο της ελπίδας για αναγέννηση να στερεύει δραματικά.

Η προσπάθεια του Άρη Παπουτσή είναι πολύ σκληρή και επίπονη. Περνάει από δύσβατα μονοπάτια, αλλά είναι άνθρωπος που χτίζει, που συνθέτει, που δημιουργεί. Και τέτοιοι άνθρωποι σχεδόν πάντα δικαιώνονται από την ίδια τη ζωή...