iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Πύρινος όλεθρος
στην Αλεξανδρούπολη
Εκκενώθηκε το νοσοκομείο


Συνεχίζεται η εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καθώς μαίνεται απειλητικά η πυρκαγιά μαμούθ για τέταρτη ημέρα.

Η φωτιά έχει πλησιάσει τον περίβολο του νοσοκομείου και επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο. Στον εξωτερικό χώρο έχουν στηθεί τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου έχουν μετατραπεί σε θαλάμους. Η προσπάθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και δεκάδες διασώστες που μεταφέρουν συνέχεια ασθενείς είναι υπεράνθρωπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο υπάρχουν 130-150 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων των νεογνών και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Βάσει του σχεδίου, γίνονται διακομιδές σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων. Η εκκένωση ξεκίνησε με 12 νεογνά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο. Μάλιστα, έχουν διακομισθεί 46 ασθενείς με φορεία προς το ΓΝ Κομοτηνής.

Μετά τις 02:00 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε περιοχές δίπλα στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση οκτώ οικισμών. Το μήνυμα εστάλη σε Ελαιώνα, Έλατο, Πεύκη, Άγιο Γεώργιο, Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή . Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνονται από την περιοχή.

Συναγερμός έχει σημάνει επίσης καθώς το πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις αποθήκες πυρομαχικών του στρατού.

(05:40): Το «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο καθώς έχει εκκενωθεί το Π.Γ.Ν.Α.