iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Δεν έμεινε τίποτα!
Καίγονται Φυλή, Βοιωτία,
Ασπρόπυργος, Έβρος


Η κατάσταση στον Έβρο είναι δραματική με την πύρινη λαίλαπα να αφανίζει ό,τι βρει μπροστά της. Δυστυχώς στο δάσος της Δαδιάς βρέθηκαν νεκροί 18 μετανάστες.

Ένα απόκοσμο σκηνικό έχει δημιουργήσει στην Αττική Οδό η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Ήδη οι πύρινες φλόγες έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε μονάδες στη βιομηχανική περιοχή και σε άλλες υποδομές.
Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό από την Περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια της Ελευσίνας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Χαρακτηριστικό της έντασης της φωτιάς και του πόσο γρήγορα επεκτείνεται είναι το γεγονός ότι μέσα σε μόλις 1,5 ώρα εστάλησαν 3 μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Ασπρόπυργου.
Τα δύο πρώτα καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών και το τρίτο αφορούσε προειδοποίηση λόγω πυκνών καπνών. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 10 το πρωί εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Λάκκα Κατσαρή να εκκενώσουν προς Ασπρόπυργο, ενώ λίγο αργότερα έλαβαν μήνυμα οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων και Βέρας για εκκένωση προς Ελευσίνα.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει το καταστροφικό έργο της και η φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καεί σπίτια, ενώ εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα. Νωρίτερα, είχε σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Πανόραμα:
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Δήμου Φυλής, η φωτιά έχει κάψει σπίτια. Λόγω της φωτιάς, έχουν προκληθεί και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έως και τα Λιόσια.

Ξεπερνά τα 10 χλμ. το μέτωπο των δύο πυρκαγιών στα παράλια της Βοιωτίας, στον Kορινθιακό Κόλπο.

Μάλιστα, το πρώτο μέτωπο, που ξεκίνησε χθες το πρωί από τα Χώστια, και το δεύτερο που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από τον Ταρσό, βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους, έχουν πάρει τέτοια κατεύθυνση ώστε να ενωθούν.
Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους 9 οικισμών στη Βοιωτία για απομάκρυνση, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με το μήνυμα του 112, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Αθανάσιος, Καρυώτι, Καρέικα, Ρεβυθαίικα, Μιχέικα, Σκιπέικα, Μπακράκο, Καραχάλιο και Παναγία Καλαμιώτισσα πρέπει να απομακρυνθούν προς το Κυριάκι.