iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Νύχτα αγωνίας για
την Αττική Προς την
Πάρνηθα η πυρκαγιά


Νύχτα αγωνίας για την Αττική με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν απεγνωσμένα να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Φυλή και πλέον έχει κατεύθυνση την Πάρνηθα.
Τα εναέρια μέσα θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα και οι χερσαίες δυνάμεις δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Ο μεγάλος φόβος που υπάρχει αυτή την ώρα είναι  οι ριπές των ανέμων οι οποίοι φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μειωθούν ενώ το πρωί αναμένεται να δυναμώσουν και πάλι.
Νωρίτερα το απόγευμα και έπειτα από μηνύματα του 112, εκκενώθηκαν τα Άνω Λιόσια και οι οικισμοί Γεννηματά και Κανάλα, με τους κατοίκους να καλούνται να κινηθούν νότια, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε πλησίον της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, έφτασε στον οικιστικό ιστό καίγοντας σπίτια. Παράλληλα λίγο μετά τις 19:20 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους του οικισμού Άγιου Ιωάννη Ντάρδιζα να εκκενώσουν προς το Μενίδι, ενώ την ίδια στιγμή στα Άνω Λιόσια, σημειώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από τα σπίτια τους.