iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Εμμανουέλα Τερζοπούλου
Ραφήνα και Πικέρμι
όπως τα ονειρεύομαι


Σε άρθρο της στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr η υποψήφια δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Εμμανουέλα Τερζοπούλου τονίζει

Η δημοτική κίνηση Ραφήνας-Πικερμίου «Γη & Ελευθερία» οραματίζεται ένα Δήμο Ραφήνας-Πκερμίου

Με δημοκρατική λειτουργία, συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον του τόπου, πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση, δημόσια διαβούλευση και συζήτηση όλων των απόψεων.

Με λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερους πεζοδρόμους, πεζοδρόμια και περιπατητικά μονοπάτια. Με δημόσια και δημοτική συγκοινωνία που να καλύπτει τη μετάβαση στην Αθήνα και την σύνδεση των γειτονιών με τα κέντρα Ραφήνας και Πικερμίου, χωρίς μεγάλες οδικές αρτηρίες ταχείας κυκλοφορίας. Με προτεραιότητα στον πεζό και στα άτομα με κινητικές δυσκολίες έναντι των αυτοκινήτων.

Με καθαρό και ήσυχο περιβάλλον, απαλλαγμένο από τη ρύπανση που υφίσταται ο τοπικός πληθυσμός από το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Με ένα λιμάνι που δεν θα κληθεί να σηκώσει όλο τον επιβατικό φόρτο της Αττικής αλλά θα λάβει μόνο αναλογικό μερίδιο. Με ένα λιμάνι και ένα αεροδρόμιο που δε θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αλλά θα υποχρεωθούν να σεβαστούν τους πολίτες και το περιβάλλον, να σταματήσουν να ρυπαίνουν τον αέρα, τα επιφανειακά και υπόγεια νερά, να σταματήσουν να υποβάλλουν τους κατοίκους Ραφήνας και Αρτέμιδας και την κοινωνική ζωή των περιοχών αυτών σε συνεχή 24ωρη όχληση.

Με ένα ποτάμι φυσικό και όχι ένα Κηφισό, με παρεμβάσεις φυσικής αποκατάστασης όπου χρειάζεται και είναι εφικτό, το οποίο θα είναι πόλος έλξης για το κάλλος του και την πλούσια βιοποικιλότητα που ήδη σήμερα διαθέτει.

Με πολύ πράσινο και φύση, μέσα και έξω από τα κέντρα της Ραφήνας και του Πικερμίου. Με απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε σχεδιασμό του δήμου μας την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, του αστικού και περιαστικού πρασίνου, των καμένων ή μη δασικών εκτάσεων, των ρεμάτων και των υγροτόπων της περιοχής μας. Με διατήρηση του ήπιου παραθεριστικού χαρακτήρα της καμένης περιοχής κόκκινο Λιμανάκι-Μάτι και επιβολή όρων πολεοδομικής επέκτασης, για να μη μετατραπεί η Ανατολική Αττική σε συνέχεια της Αθήνας. Η προστασία του φυσικού μας πλούτου, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και λειτουργεί ευεργετικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της που ήδη βιώνουμε.

Με ουσιαστικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την λειτουργία του Δήμου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε βασικούς τομείς όπως δημόσιες μεταφορές, κυκλοφοριακές συνθήκες και χώροι στάθμευσης, διαχείριση των απορριμμάτων, πρόληψή πυρκαγιών και πλημμυρών, παιδεία, μέριμνα για παιδιά, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, πολιτισμό, αθλητισμό, ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες.

Σας προσκαλούμε να συνταχθείτε με το όραμα της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Γη & Ελευθερία» και να την στηρίξετε πριν και μετά τις εκλογές. , Γιατί τα χρόνια που ακολουθούν θα είναι κρίσιμα για την πορεία του τόπου μας.