iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Μια ρεαλιστική
πολιτική ματιά από
τον Παναγιώτη Καλφαντή


Μια πολιτική ματιά που μόνο ρεαλιστική μπορεί να χαρακτηριστεί καταθέτει στον προσωπικό του λογαριασμό στο ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Παναγιώτης Καλφαντής.
Γράφει ο κ. Καλφαντής
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη δεύτερη θητεία της δεν έχει αντίπαλο. Δεν υπάρχει προς το παρόν άλλο ισχυρό κόμμα και πειστική εναλλακτική πρόταση εξουσίας που να δίνει ελπίδα.
Αυτή η παντοδυναμία είναι τρομακτική γιατί μπορεί να φέρει ασυδοσία και ατιμωρησία. Είναι επίσης επικίνδυνη γιατί, σε περίπτωση αποτυχίας της κυβέρνησης, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο σύγχρονος κοινοβουλευτισμός παράγει αδιέξοδα και πρέπει να αμφισβητηθεί για το καλό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με άλλα λόγια, αν η μοναδική πολιτική δύναμη διακυβέρνησης απογοητεύσει τους περισσότερους, τότε η στροφή προς τα άκρα, προς οποιαδήποτε μορφή αντισυστημισμού, θα είναι βίαιη.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πια τη δυνατότητα να δείχνει το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ για να συγκρίνεται και να μην κρίνεται. Ούτε αρκεί η επιρροή της στους μηχανισμούς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης για να κρυφτεί η μεταρρυθμιστική αδράνεια.
Δεν φταίει κανείς άλλος, για τα χάλια της ΕΛ.ΑΣ. ,του ΟΣΕ και την ανικανότητα στη διαχείριση φυσικών καταστροφών. Ούτε για τη φυγή των γιατρών από το ΕΣΥ και την ανομία στα νησιά.