iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Μάχη με τις μεγάλες
αναζωπυρώσεις
στην Πάρνηθα


Η φωτιά στην Πάρνηθα ενώ ήταν σε ύφεση με μικρές αναζωπυρώσεις και χωρίς ενιαίο μέτωπο ξαφνικά 2 νέες αναζωπυρώσεις φούντωσαν ξανά στις πλαγιές του βουνού.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο μέτωπα αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με το fotiatora.gr η φωτιά στην Πάρνηθα βρισκόταν σε ύφεση, αλλά περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης φούντωσαν ξανά οι φλόγες λόγω των ισχυρών ανέμων. Δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου προς το κέντρο το Αχαρνών.
Η φωτιά έχει κατέβει προς το τελεφερίκ και καίει τα πρώτα σπίτια στη Λ. Πάρνηθος κοντά στο κτήμα «Ελληνικόν». Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα, καθώς και επί της οδού Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις.

Νωρίτερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα.

Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής Θρακομακεδόνες
Η Αστυνομία χτυπούσε πόρτα-πόρτα τα σπίτια στη περιοχή των Θρακομακεδόνων για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που τους ήρθε μήνυμα από το 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα, οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει να τα εγκαταλείπουν.