iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Τάσος Ζαφειράκης:
Τα προβλήματα ζητούν
άμεση λύση...


Ο δημοσιογράφος Τάσος Ζαφειράκης, υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τη ''Δύναμη Ανάπτυξης'' σε άρθρο του στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr σημειώνει

Τι ακριβώς θέλουμε για τα επόμενα χρόνια στον τόπο μας είναι το μεγάλο ερώτημα των πολιτών της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Και εδώ πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναξιοποίητο χρόνο, διότι είναι πολλά τα προβλήματα που επωάζονται και ζητούν άμεσα επίλυση . Μα ούτε και θα πρέπει οι κάτοικοι της Ραφήνας και του Πικερμίου να περιμένουν τρεις και τέσσερις θητείες από την ίδια δημοτική αρχή για να λάβουν όσα δικαιούνται και αξίζουν.

Αν με ρωτούσε κάποιος πως ονειρεύομαι τη Ραφήνα και το Πικέρμι θα απαντούσα...

Θα ξεκινήσω με το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που τους θερινούς μήνες και κυρίως σε ώρες αιχμής γίνεται πολύ επώδυνο για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους ταξιδιώτες. Δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη και παρέμβαση τα τελευταία χρόνια προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Θα ήθελα ακόμα να υπήρχε ένας σχεδιασμός με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες εκ μέρους της δημοτικής αρχής για το περιβάλλον, όπως χρόνια τώρα προωθεί και μάλιστα με ιδία κεφάλαια ο συνδυασμός μας και ο επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης''  Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Μέγα ζήτημα και η ρύπανση και η ηχορύπανση των αεροσκαφών στην περιοχή μας, πρόταση του συνδυασμού μας η οποία τέθηκε επίσης από τον επικεφαλής μας Ανδρέα βασιλόπουλου σε δημοτικό συμβούλιο χρονικά αρκετά πίσω και την υποδέχτηκε η σημερινή διοίκηση με ειρωνική διάθεση.

Και σήμερα πολύ όψιμα και προεκλογικά έρχεται να υιοθετήσει την δική μας ανησυχία και να δηλώνει πως επιθυμεί την αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού προβλήματος αλλά και πάλι με λάθος τρόπο!

Δηλαδή θα απαλλαγούμε απ’ όλα τα παραπάνω αν έρθει μια απαράδεκτη ''ανταλλαγή'' της ρύπανσης με αντισταθμιστικά οφέλη από το αεροδρόμιο;;

Επίσης θα ήθελα καλύτερη θωράκιση και προληπτικά μέτρα πυρασφάλειας, όπως και περισσότερα έργα υποδομής προς όφελος των δημοτών.

Αντί αυτού είδαμε να προτείνεται ένα “δυνητικό πρόστιμο μέσω ΕΝΦΙΑ” από την σημερινή δημοτική αρχή η οποία αποδεικνύει πως έχει στερέψει πλέον για τα καλά η δεξαμενή των ιδεών της για ουσιαστικές λύσεις και προσπαθεί να μεταφέρει στις πλάτες των δημοτών την δική της ανεπάρκεια, παρά να κινηθεί με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία και να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται.

Δεν είναι και λίγο να προτείνεις ''φασόν'' τιμωρίες! Είναι αδιανόητη, παράνομη και πολύ άδικη μια τέτοια εισήγηση για τους συνεπείς πολίτες και εμείς είμαστε εντελώς αντίθετοι προς μια τέτοια ανεύθυνη και επικίνδυνη κατεύθυνση.

Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείται κάποιος για μια πιθανή μελλοντική παράβαση και όχι γι’ αυτή που έχει ήδη διαπράξει! Είναι αντισυνταγματικό!

Με λίγα λόγια μας είπε δηλαδή ότι όλοι οι συνεπείς ιδιοκτήτες οικοπέδων θα καλούνται να πληρώσουν από την άνοιξη πρόστιμο και στη συνέχεια να μπαίνουν σε οποιαδήποτε διαδικασία να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.

Θα ήθελα επίσης να δω τα επόμενα χρόνια μια δυναμική ανάπτυξη της κοιμώμενης τοπικής αγοράς και να μην οδηγούνται οι δημότες σε άλλους όμορους δήμους . Περισσότερες αθλητικές υποδομές, και αν την επομένη μέρα είμαστε εμείς στη διοίκηση του δήμου θα προχωρήσουμε στην ίδρυση νέων αθλημάτων θαλάσσης που θα φέρουν περισσότερη ανάπτυξη στον τόπο, και τους νέους της περιοχής πιο κοντά στον αθλητισμό.

Εμείς λοιπόν ως ''Δύναμη Ανάπτυξης'' οραματιζόμαστε διαφορετικά το μέλλον του τόπου μας και αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να γίνουν σε σημαντικούς τομείς ουσιαστικές και ριζικές τομές, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του κάθε πολίτη.