iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Στις 2 Σεπτεμβρίου
αρχίζει το συνέδριο
του ΣΥΡΙΖΑ


Τέλος θερινής ραστώνης για τον ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο «Σπόρτιγκ», οπότε θα διεξαχθεί το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, σημαίνοντας τη λήξη της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για την νέα ηγεσία, αλλά και την αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου/νέας Προέδρου.

Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, ενώ μια ημέρα πριν, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η γενική πρόβα των εσωκομματικών εκλογών, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψήφιων Προέδρων.

Παράλληλα, την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ των εκπροσώπων των διεκδικητών της ηγεσίας το ζήτημα της διεξαγωγής ντιμπέιτ, όπως φάνηκε κατά τη σημερινή συζήτηση. Μετά την πρόταση του Νίκου Παππά αυτό να διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων Προέδρων φέρονται επί της αρχής θετικοί στο ενδεχόμενο μιας τηλεμαχίας παραμονές του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, προοπτική που θα επιθυμούσε και η Κουμουνδούρου, προκειμένου να ενταθεί το κοινωνικό ενδιαφέρον γύρω από την εσωκομματική διαδικασία.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις περιοδείες τους, παρεμβαίνοντας παράλληλα αναφορικά με θέματα της επικαιρότητας.

 

Η Έφη Αχτσιόγλου θα βρεθεί το Σάββατο στην Κοζάνη, ενώ ο Νίκος Παππάς θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και τις περιοχές του νοτίου Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος περιόδευσε στη Λάρισα, ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας θα πάει στη Θεσσαλική πρωτεύουσα τη Δευτέρα.