iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Δήμας:
Ραφήνα Πικέρμι Ένα
ταξίδι προς το καλύτερο!


Σε άρθρο του για την ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ο Παναγιώτης Δήμας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ''Σύγχρονη Πολιτεία - Συνεργασία Ενεργών Πολιτών'' με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπουρνούς, επισημαίνει.
Γεννήθηκα πριν 35 χρόνια στη Ραφήνα και ζω όλη μου τη ζωή σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Εδώ ζω με τη σύζυγο και το παιδί μου, εδώ εργάζομαι, εδώ προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον δήμο μας.
Οι πολίτες με τίμησαν με την ψήφο τους το 2019 και έζησα μια συναρπαστική εμπειρία.  Γι αυτό και αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς. Γνωρίζω σπιθαμή προς σπιθαμή τη Ραφήνα, καθώς γεννήθηκα στη Διασταύρωση, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο κέντρο και ζω στον Νηρέα. Κάθε μου μνήμη μου έχει μέσα της τη Ραφήνα! Εδώ απολαμβάνω τη θάλασσα. Εδώ έπαιξα ποδόσφαιρο ως ερασιτέχνης. Εδώ πήγα σχολείο. Εδώ γυρνούσα μετά τα μαθήματα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εδώ διασκέδασα νεότερος.  Εδώ γνώρισα τους φίλους μου και τους συνεργάτες μου. Ονειρεύομαι λοιπόν τη Ραφήνα και το Πικέρμι έναν ελκυστικό προορισμό για ζευγάρια, οικογένειες που θέλουν υψηλό επίπεδο ζωής αλλά και επιχειρηματίες.
Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά της περιοχής μας που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, είναι το δέλεαρ για κάθε άνθρωπο που αγαπά το περιβάλλον. 
Η Ραφήνα και το Πικέρμι γίνονται Ευρωπαικές πόλεις τα επόμενα χρόνια και με γοητεύει να είμαι μέλος σε μια Δημοτική Διοίκηση, που θα σχεδιάζει, θα εποπτεύει και θα υλοποιεί τα μεγάλα έργα σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση. Αττική οδός, προαστιακός, Παραολυμπιακό Κέντρο, αποχέτευση, σχολικά συγκροτήματα, σχέδιο πόλης στο Πικέρμι, ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών, κάνουν κυρίαρχο τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου στον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Βεβαίως υπάρχουν και ''αγκάθια'' τα οποία όμως με συνεργασία, συνεννόηση, καλή προαίρεση και προσεκτικά βήματα μπορούν να εξαλειφθούν. Για παράδειγμα η γιγάντωση του λιμανιού, του δεύτερου μεγαλύτερου επιβατικού στη χώρα όπου κάθε χρόνο διακινούνται σχεδόν 2.000.000 άνθρωποι, σε συνδυασμό με την έλλειψη χώρων στάθμευσης, την ''λαιμητόμο'' της οδού Φλέμινγκ και την περιβαλλοντική επιβάρυνση, συνιστούν ένα αρνητικό πλαίσιο λειτουργίας. Είναι επιτακτική, συνεπώς, η εναρμόνιση του λιμανιού με τον δήμο, η συνεργασία Οργανισμού Λιμένος και Δημοτικής Αρχής, ώστε λιμάνι και πόλη να συνυπάρξουν λειτουργικά και με προοπτική προς όφελος των κατοίκων και των επιχειρήσεων.
Είμαι χαρούμενος που ζω στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου και τυχερός που εδώ ζει η οικογενειά μου. Και πιστεύω ακράδαντα πως το ίδιο νιώθουν και χιλιάδες συμπολίτες μου, οι οποίοι αναγνωρίζουν το έργο του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς και της Δημοτικής Αρχής, ζώντας σε μια - πάνω απ όλα - καθαρή και ασφαλή πόλη. 
Και ως επίλογος σε αυτές τις λίγες σκέψεις μου, ως άνθρωπος του αθλητισμού ονειρεύομαι τις ομάδες όλων των αθλημάτων της περιοχής στο ''ρετιρέ'' των πρωταθλημάτων. Γιατί το αξίζουν. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τις αγαπάνε πραγματικά. Αθλητές που ''ματώνουν'' στα γήπεδα, προπονητές, διοικήσεις και φίλαθλοι.