iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα Μηχανάκια
στην πλατεία Να
πρυτανεύσει η κοινή λογική


Τώρα που σιγά σιγά ''κάθεται η σκόνη'' από το περιστατικό με την εύλογη διαμαρτυρία του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς για τα μηχανάκια πάνω - προσέξτε πάνω - στην πλατεία της Ραφήνας, η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr με μόνο ένα ερώτημα λίγων λέξεων εκφράζει τη δημοσιογραφική της άποψη.

Δεν έχει το αναφαίρετο δικαίωμα ο δήμαρχος μιάς πόλης (θα προσθέταμε και ο οποιοδήποτε αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος ή επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης) να υπερασπιστεί τη λογική και την τάξη, αν βρεθεί μπροστά σε μια ''καραμπινάτη'' παρανομία; Γιατί ουδείς αμφισβητεί - θεωρούμε - πως είναι παράνομο να ''καβαλάνε'' στην πλατεία δεκάδες μοτοσικλέτες.

Δεν πρέπει ο δήμαρχος ή οποιοδήποτε αιρετός, δηλαδή με θεσμικό ρόλο, που ψηφίστηκε για να προστατεύει και τα δικαιώματα των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να διαμαρτύρεται, να επιπλήττει, να παρατηρεί, να ψέγει (βάλτε όποιο ρήμα θέλετε από το πλούσιο λεξιλόγιο της Ελληνικής) αυτόν ή αυτούς που παρανομούν.

Αυτό έκανε ο δήμαρχος. Ζήτησε την απομάκρυνση των μηχανών από την πλατεία

Αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική και θα έκανε, αν μπορούσε, ο κάθε απλός πολίτης. 

Όλα τα άλλα είναι για το αδηφάγο χάος του διαδικτύου που δεν έχουν καμία αξία στην πραγματική ζωή...

Η συμβολική φωτογραφία από την εκπληκτική κινηματογραφική ταινία του 1994 (τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα) ''τελευταία έξοδος''.