iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Εγκρίθηκαν οι πέντε
υποψήφιοι πρόεδροι
του ΣΥΡΙΖΑ


Ολοκληρώθηκε το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τις ομιλίες των πέντε υποψηφίων προέδρων.

Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας και Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι και επίσημα πλέον υποψήφιοι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν απών από τη διαδικασία.

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου ξεκίνησαν με την ομόφωνη έγκριση των πέντε υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισαγωγικές ομιλίες της γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, και του αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη, και αμέσως μετά οι ομιλίες των πέντε υποψηφίων.
Όπως έχει γίνει, ήδη, γνωστό, η εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας.
Να σημειωθεί ότι στον β’ γύρο των εκλογών δεν θα μπορεί κάποιος να εγγραφεί μέλος και να ψηφίσει, παρά μόνο όσοι εγγράφηκαν μέλη μέχρι την πρώτη Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της ΠΓ είναι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) να έχει Πρόεδρο τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο. Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας ώστε να οριστικοποιήσει τα βήματα για το Έκτακτο Συνέδριο του Νοεμβρίου.