iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Η θεομηνία χτυπάει
τον Βόλο Νεκρός
ένας κτηνοτρόφος


Στο επίκεντρο της θεομηνίας ο Βόλος, αλλά και ευρύτερα η Μαγνησία και οι Σποράδες καθώς το επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel παραμένει πάνω από την περιοχή εδώ και αρκετές ώρες με τους μετεωρολόγους να εκτιμούν ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για τις επόμενες αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ένας κτηνοτρόφος περίπου 70 ετών έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στον Άνω Βόλο όταν καταπλακώθηκε από τοίχο δίπλα στο σπίτι του που κατέρρευσε από τον μεγάλο όγκο νερού. Κατά πληροφορίες ο κτηνοτρόφος προσπαθούσε να προσεγγίσει τα ζώα του.

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για άλλον έναν αγνοούμενο στην περιοχή του Βόλου το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν πέσει 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα στον Βόλο, 300 στην Πορταριά και 516 στη Ζαγορά Πηλίου με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, να σχολιάζει ότι «δεν θυμάμαι άλλη φορά σε 24 ώρες 500 χιλιοστά βροχής και θα βρέχει έντονα για πολλές ώρες ακόμα». Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής μέσα σε δύο ώρες το πρωί της Τρίτης έπεσαν 12.000 κεραυνοί σε Λάρισα και Βόλο.
Πριν λίγη ώρα ο δήμαρχος Σκιάθου απεύθυνε αίτημα ώστε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel. 
Η κακοκαιρία είναι αρκετά ισχυρή από τις πρώτες πρωινές ώρες με έντονους κεραυνούς και έντονη βροχόπτωση. Τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων στις Βίγλες και στις Κουκουναριές όπου και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες.
Στην περιφερειακή οδό από το ύψος της Τζανεριάς προς Κουκουναριές συστήνεται η διακοπή των άσκοπων μετακινήσεων καθώς έχουν εντοπιστεί μικρά κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα.
Ενώ ο δρόμος προς Πλατανιά είναι κλειστός καθώς έχει εγκλωβιστεί αυτοκίνητο στη μέση χωρίς επιβαίνοντες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του skiathoslife.gr.