iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Καρδίτσα Ανέβηκαν στις
στέγες των σπιτιών
για να μην πνιγούν


Σκηνές Αποκάλυψης στον κάμπο της Καρδίτσας. 
Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου είναι κάτω από το νερό από τη έντονη βροχόπτωση.
Σε πολλά χωριά στο δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια. Με φουσκωτά μεταφέρουν μέσα στους πλημμυρισμένους δρόμους παιδιά  Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.
«Είναι τραγική η κατάσταση. Σήμερα ο δήμος έβαλε τελεία, πέθανε. Είμαστε αβοήθητοι. Ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι, το νερό έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο. Θα έχουμε πνιγμούς, έχω κάνει εκκλήσεις παντού. Δεκάδες κάτοικοι με παίρνουν τηλέφωνο και ζητάνε βοήθεια. Σίγουρα δεν είναι καλά όλοι στην υγεία τους, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς», είπε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.
«Ο Παλαμάς και η Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα έχουν πληγεί ιδιαιτέρως, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε από την πλευρά της Ιτέας. Πάμε με οχήματα να απομακρύνουμε τον κόσμο που βρίσκεται στα σπίτια καθώς η περιοχή έχει πλημυρίσει. Είναι δύσκολη η προσέγγιση, έχουμε πολύ μεγάλα ύψη βροχής», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό.