iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Εθνική τραγωδία
Νεκροί και αγνοούμενοι
στη Θεσσαλία


Εθνική τραγωδία από το χτύπημα της κακοκαιρίας.

Μέχρι στιγμής αφήνει πίσω της 6 νεκρούς, επισήμως 6 αγνοούμενους (εκφράζονται φόβοι για δεκάδες) και εκατοντάδες εγκλωβισμένους, ενώ χωριά ολόκληρα έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη, κάτω από τόνους νερού και λάσπης. Χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και καλλιεργειών έχουν καταστραφεί, όπως και εκατοντάδες κτίρια υποδομών, καταστήματα, εργοστάσια.

Από τη στιγμή που ενεπλάκησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί πολιτών, ενώ συνδράμει και η Πολιτική Προστασία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία του στρατού, έχουν οδηγήσει σε ασφαλές σημείο 67 άτομα.

Άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας θα διανείμουν σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα περισσότερες από 3.000 μερίδες με φαγητό και νερό, ενώ το βράδυ οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν με βάρκες.

Από το χωριό Αστρίτσα έχουν διασωθεί 16 άτομα μέχρι στιγμής, ενώ συνεχίζονται όλο το βράδυ οι προσπάθειες απεγκλωβισμού κατοίκων.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Φαρκαδόνας και της Λάρισας λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που αναμένονται στις περιοχές.