iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Δύο άγνωστες
μικρές ιστορίες γι αυτούς
τους δύο κυρίους...


Μια καλημέρα στο αγαπημένο στέκι τριών ''κολλητών'' φίλων στη Ραφήνα...

Θωμάς Αραπκιλής, Βασίλης Πιστικίδης, Αντώνης Παλπατζής.

Για τον κ. Πιστικίδη - να μην ξεχνιόμαστε - είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ανατολικής Αττικής με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού - δεν έχουμε κάποια ιστορία. Αλλά για τους άλλους δύο ανασύραμε πάνω στην κουβέντα κάποιες μνήμες.

Κατ αρχάς για τον ''Νέστορα'' κ. Αραπκιλή. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν μια ημέρα με δυνατό βοριά (σαν σήμερα καλή ώρα) μια μαύρη Μερσεντές έβαλε αλάρμ και σταμάτησε δεξιά λίγο μετά τη ''Βελανιδιά''. Στη λεωφόρο Φλέμινγκ είχε πέσει ένα μεγάλο κλαδί που εμπόδιζε την κυκλοφορία. Ο κύριος που βγήκε από μέσα, το έσυρε με δυσκολία γιατί ήταν μεγάλο και το έβαλε στην άκρη. Επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυρας καθώς περνούσα τυχαία με τη μοτοσικλέτα μου, ο οδηγός ήταν ο τότε αντιδήμαρχος Θωμάς Αραπκιλής. Εργάτης της αυτοδιοίκησης κυριολεκτικά, γι αυτό και ''το μήλο έπεσε κάτω απ τη μηλιά''.

Αυτή ήταν η πρώτη ιστορία.

Λίγα χρόνια αργότερα στα μέσα της δεκαετίας του 2010 χειμωνιάτικα λίγο πριν... τα μεσάνυχτα ένα μικρό αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι μου. Βγήκα αμέσως γιατί τα σκυλιά άρχισαν να γαυγίζουν. Ο αντιδήμαρχος εκείνη την εποχή Αντώνης Παλπατζής με ρώτησε αν διορθώθηκε η βλάβη ύδρευσης που υπήρχε στον οικισμό. ''Γυρνάω πόρτα πόρτα να δω τι έγινε'' μου είπε και τον ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον.

Αυτή ήταν η δεύτερη ιστορία.

Η φωτογραφία της iselida.gr συμβολική για δύο ''παλιές καραβάνες'' της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Αραπκιλής είναι πλέον στα μετόπισθεν, αλλά το ονομά του τιμά ο νυν αντιδήμαρχος ο γιός του Σάββας. Ενώ ο . Παλπατζής έχει να το λέει πως κάποτε θα μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως ο ''αρχαιότερος'' εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλς στην Ελλάδα! Εκλέγεται από το 1990! 33 ολόκληρα χρόνια και είναι ξανά υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς.