iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα ''Εφιάλτης'' για
τους 793 επιβάτες του
''Άνδρος'' για 6η ώρα


''Παγιδευμένοι'' στα κύματα πάνω στο πλοίο ''Άνδρος'' παραμένουν επί 6 ώρες παραμένουν οι 734 επιβάτες και το πλήρωμα του Fast Ferries Andros στη Ραφήνα.

Το πλοίο βρίσκεται στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας, αναμένοντας τα τρία ρυμουλκά για να το μεταφέρουν στο λιμάνι. Το ''Άνδρος'' έχει απωλέσει τη μία προπέλα του όταν το πρωί μπλέχτηκε σε αυτή η άγκυρα του Αικατερίνη Π. Αρχικά τα ρυμουλκά θα το μετακινήσουν στο λιμάνι της Ραφήνας. Το Fast Ferries Andros έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες, τρεις φορές έγινε επακούμβηση με το Αικατερίνη Π. όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών.

Στο λιμάνι της Ραφήνας υπάρχει και πρόβλημα ασφαλείας. Στον βυθό του παραμένουν οι δύο άγκυρες και υπάρχει κίνδυνος για τα πλοία που θα έρθουν. Όπως ανακοινώθηκε, τα πλοία Champions Jet και Andros Queen θα κάνουν το δρομολόγιο τους κανονικά με κατάπλου στη Ραφήνα. Αντίθετα, τα πλοία Θεολόγος Π και Super Ferry θα πάνε Λαύριο αντί για Ραφήνα. Οι επιβάτες θα μετακινηθούν με μέριμνα της εταιρείας.