iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Ως το βράδυ
θα διαρκέσει η
ρυμούλκηση του ''Άνδρος''


Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση ''απεγκλωβισμού των περίπου 800 επιβατών και πληρώματος του πλοίου '''Άνδρος'' το οποίο παραμένει αρόδου επί οκτώ ώρες έξω από το λιμάνι της Ραφήνας μετά το ναυτικό ατύχημα στις 8 το πρωί.

Η ώρα που γράφουμε το ρεπορτάζ είναι 4 το απόγευμα και ο καπετάνιος του ''Άνδρος'' περιμένει και το τρίτο ρυμουλκό προκειμένου να δέσει μετά από ώρες το πλοίο και να κατέβουν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Κεντρικό Λιμενάρχη πλοίαρχο Γιώργο Κατσούλη, ο οποίος πριν λίγο μας ενημέρωσε πως ως τις 4.30 θα έχει φτάσει και το τρίτο ρυμουλκό.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί βοριάδες με ριπές ως μποφόρ και αυτό σημαίνει πως το καράβι θα χρειαστεί αρκετές ώρες για να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

Ευνόητο είναι πως οι εκατοντάδες επιβάτες έχουν αρχίσει να κουράζονται και να ανησυχούν από την απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά όλοι είναι καλά στην υγεία τους όπως μας διαβεβαίωσε ο Λιμενάρχης.

Τα μεγάλα προβλήματα επίσης θα είναι να βρεθούν και να συλλεχθούν οι σπασμένες άγκυρες.

Όλα τα πλοία με προορισμό τη Ραφήνα θα καταπλεύσουν μέχρι νεωτέρας στο Λαύριο.

Στη Ραφήνα βρίσκονται ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κι ο Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής για να επιβλέψουν τη ρυμούλκηση.

Δείτε το βίντεο της αρχικής ρυμούλκησης