iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα Μην κάνετε
το λάθος και
ψηφίσετε αυτόν...


Επειδή τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι συμπολίτες και γείτονες με το θάρρος της φιλίας μου λένε ''επειδή είσαι μέσα στο πράγματα ως δημοσιογράφος σε ποιούς να βάλουμε σταυρούς την Κυριακή στη Ραφήνα;"
Η απάντηση και κατ ιδίαν και σήμερα δημοσίως είναι ξεκάθαρη: ποιός είμαι εγώ για να συμβουλεύσω, υποδείξω ή παροτρύνω ποιούς θα ψηφίσετε για δημοτικούς συμβούλους; Ένας απλός πολίτης είμαι. Ένας άνθρωπος που απλώς λάτρεψε από παιδί 8 ετών το Κόκκινο Λιμανάκι και ονειρεύτηκε να ζήσει κάποτε σε αυτό. Και τα κατάφερε. Ήρθε να κατοικήσει μόνιμα από επιλογή. Όσο για το ''μέσα στα πράγματα'' ευτυχώς δεν είμαι καθόλου μέσα στα πράγματα.
Απλώς αγαπάω βαθιά τον τόπο μου και επιθυμώ κάθε ημέρα το καλύτερο γι αυτόν. Αγαπάω το Κόκκινο Λιμανάκι. Τον Παραδεισό μου. Και θα τον αγαπώ ως το τέλος. Και θα επιθυμώ κάθε πρωί που μου δίνει ζωή ο Θεός να γίνεται κάτι καλό. Να κάνω κάτι καλό. Γιατί όπως έχει πει ο Πασκάλ Μπρυκνέρ το αληθινό δράμα της ζωής είναι μια ημέρα να πάψουμε να αγαπάμε και να επιθυμούμε. 
Γι αυτό, προσωπικά θα ψηφίσω με όλη μου την καρδιά τέσσερις δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι με έχουν πείσει ότι νοιάζονται βαθιά για την κοινωνία. Προσπαθούν ή θα προσπαθήσουν πραγματικά για μια σύγχρονη πόλη. 
Για όσους τύχει να διαβάσουν αυτό το κείμενο τους ρωτάω ''εσείς θα μπορούσατε να βάλετε σταυρό σε κάποιον που είναι'':
Ψεύτης. Συκοφάντης. Υποκριτής. Ημίτρελος. Χυδαίος. Γυρολόγος. Μεγαλομανής. Κομματόσκυλο. Ρατσιστής. Μισαλλόδοξος. Φαφλατάς. Οσφυοκάμπτης. Σφουγγοκωλάριος. Βλάσφημος του Θεού που κρύβεται πίσω από σταυροκοπήματα στις Εκκλησίες. Θα μπορούσατε;
Συνεπώς δεν είναι αστείο ο σταυρός που βάζουμε στο ψηφοδέλτιο. Ένας τέτοιος, αν εκλεγεί, θα πάρει αποφάσεις για τη ζωή μας. Το μέλλον μας. Αλλά πρωτίστως τις ζωές των παιδιών
Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αν ψηφίσουμε κάποιον φαύλο ο οποίος δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα και όχι έναν νέο άνθρωπο που ''διψάει'' να προσφέρει στη Ραφήνα μας. Κάποιον φαύλο που θα στερήσει μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο από έναν νέο άξιο συμπολίτη.
Συνεπώς ας σβήσουμε οριστικά και αμετάκλητα από τη Ραφήνα μας την Κυριακή μια τέτοια αυτοδιοικητική μουντζούρα...