iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου
από τη
''Δύναμη Ανάπτυξης''


Σε δελτίο Τύπου της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' αναφέρεται
Με χαρά ανακοινώνω την ένταξη του Νίκου Στεφανάκη στη «Δύναμη Ανάπτυξης», ο οποίος έρχεται ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Ραφήνας.
Ο Νίκος με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, φέρνει μαζί του την εμπειρία, τη γνώση και το πάθος για την αειφόρο ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας. Με την υποψηφιότητά του, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανταπόκριση των προκλήσεων και των ευκαιριών που δημιουργεί για τον Δήμο μας η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.
Έχει συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση περισσοτέρων από 50 έργων έρευνας και καινοτομίας, και έχει εργαστεί με οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με εταιρείες και οργανισμούς στον ιδιωτικό τομέα.
Οραματίζεται έναν σύγχρονο, πρότυπο, ευρωπαϊκό Δήμο που θα διέπεται από αξιοκρατία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και καινοτομία. ΜΑΖΙ μπορούμε να προωθήσουμε την αειφόρο ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.
Είμαι βέβαιος ότι με την υποστήριξή σας μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή που χρειάζεται ο Δήμος μας.
 
 
 
Ο Στέλιος Αλειφαντής στη «Δύναμη Ανάπτυξης», ένας άνθρωπος που συνδυάζει γνώσεις, εμπειρία, ήθος και αποτελεσματικότητα για τον Δήμο μας, που έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν και πιστεύουν στις δυνατότητες αυτού του όμορφου τόπου.
Ο Στέλιος είναι Διδάκτωρ με Μεταδιδακτορική έρευνα στην Διαχείριση Κρίσεων στα Πανεπιστήμια Λονδίνου και Αμπερτήν. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή πορεία στον τομέα των Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων. Στην πανεπιστημιακή καριέρα του έχει διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1989-2004), και στη συνέχεια στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Πειραιά, καθώς και σε άλλα ιδρύματα, όπως η Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης, η Σχολή Εθνικής Άμυνας, η Ναυτική Σχολή Πολέμου, κ.α. Υπηρέτησε σε διάφορες δημόσιες θέσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ στην δημόσια υπηρεσία διετέλεσε Επικεφαλής τομέων Διεθνών Ενεργειακών Σχέσεων και Ενεργειακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ενέργειας και Επικεφαλής της Ομάδας «Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης»/ΠΣΕΑ. Είναι Εθνικός Αντιπρόσωπος στην Ενεργειακή Ένωση-ΕΕ και στην Ανθεκτικότητα Πολιτικής Προστασίας-ΝΑΤΟ.
Ως ιδρυτικό μέλος του τοπικού συλλόγου «Δίκτυο Κατοίκων Ντράφι» συνέβαλε μαζί με τους συντοπίτες μου σ’ ένα σύνολο δράσεων για καθημερινά τοπικά ζητήματα καθαριότητας, πρασίνου, αποψιλώσεις πυρασφάλειας, συντήρησης οδικού δικτύου, ύδρευσης, οδοφωτισμού, παιδικές χάρες σε κρίσιμα έργα υποδομής, δημοτικής συγκοινωνίας πλήρους κάλυψης των οικισμών με μικρά ευέλικτα ηλεκτρικά λεωφορεία, βοήθειας στο σπίτι και τόσα άλλα.
Με την εμπειρία και τις γνώσεις του ο Στέλιος, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει σημαντικά στην ανταπόκριση των σύγχρονων προκλήσεων και των ευκαιριών. Με γνώμονα και οδηγό την αγάπη μας για τον δήμο μας, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε ΜΑΖΙ σκληρά, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κάθε πολίτη, βοηθώντας και προάγοντας τον τόπο μας, όπως πραγματικά του αξίζει.