iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο:
Γεννήθηκα στην Ελλάδα
Είμαι Νιγηριανός


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε σε podcast και για την καταγωγή του και σημείωσε ότι, αν και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, έχει παίξει για την Εθνική Ελλάδας όλοι γνωρίζουν ότι είναι Νιγηριανός. 

Οι γονείς του έφυγαν από τη Νιγηρία για να ζήσουν καλύτερα στην Ελλάδα και ο Γιάννης που γεννήθηκε στη χώρα μας έφτασε από τα Σεπόλια στον μαγικό κόσμο του NBA και έγινε ντραφτ -φυσικά ως Έλληνας. 
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την καταγωγή του
«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του.

Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».

Πηγή: www.gazzetta.gr