iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Στις 8 το βράδυ θα
κλείσουν οι
κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ


Ξεκίνησε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα το πρωί στις 8 και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, προκειμένου μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι του κόμματος να προσέλθουν στα 570 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί ανά την επικράτεια.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως χθες, είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και σήμερα, επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Επιπλέον, τόσο όσοι είναι ήδη μέλη, αλλά και όσοι εγγραφούν σήμερα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα από τα 570 που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκεται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Σημειωτέον ότι κάθε ψηφοφόρος έχει μία μόνο ψήφο και μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μόνο μία φορά σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα.

Συνολικά, τα 570 εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανά την Ελλάδα βρίσκονται αναρτημένα εδώ:

https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

Φτάνοντας στο εκλογικό κέντρο, κανείς πρέπει να έχει μαζί του έγγραφο ταυτοπροσωπίας, δηλαδή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Επίσης, για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Παράλληλα, οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.