iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Έπαιξαν μπουνιές δύο
καλόγεροι στο Άγιον
Όρος! Συνελήφθησαν


Αναβλήθηκε η δίκη του 35χρονου Ρουμάνου μοναχού που συνελήφθη καθώς χτύπησε έναν 52χρονο Λευκορώσο μοναχό, ύστερα από διαπληκτισμό μεταξύ τους, μετά από κατανάλωση αλκοόλ, στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο 35χρονος φέρεται να χτύπησε με τα πόδια και τα χέρια του, καθώς και μ’ ένα πλαστικό αντικείμενο (μπουκάλι) τον 52χρονο, ακόμα κι όταν εκείνος βρίσκονταν στο έδαφος, με αποτέλεσμα το θύμα να μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καρυών και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Η δίκη αναβλήθηκε, μετά από αίτημα του κατηγορουμένου για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσει την κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης το μεσημέρι της Τρίτης. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο 35χρονος ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο και ανέφερε ότι «δεν μένω στο Άγιον Όρος, ήμουν εκεί για λίγες ημέρες. Τον μοναχό τον γνωρίζω χρόνια, καθίσαμε μαζί σε ένα κελί. Ήπιαμε δύο μπουκάλια κρασί. Θα ήθελα αναβολή για να προετοιμάσω την υπεράσπιση μου», ενώ έδειξε στο δικαστήριο πως πονάει στο πρόσωπο από χτυπήματα που φέρεται να δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.