iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ο Βασίλης Κουλουμπής
για τον παραλιακό
πεζόδρομο στο Μάτι


Ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών ( ΣΕΠΟΧ) είχε ζητήσει επισήμως από το Ελληνικό Κράτος να επεκταθεί ο παραλιακός πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος από το Μάτι μέχρι τη Νέα Μάκρη, μπροστά από τα θέρετρα στρατού, αεροπορίας, αστυνομίας, Εκκλησίας, κατασκηνώσεων του υπουργείου υγείας.
Στο θέμα επανέρχεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα με τον συνδυασμό ''Εμείς'' Βασίλης Κουλουμπής, ο οποίος τονίζει
Ο παραλιακός πεζόδρομος ποδηλατόδρομος σε επίπεδο προμελέτης 1986 ΥΠΕΧΩΔΕ , προέβλεπε αυτό το έργο να φθάνει προς Νότο μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Ραφήνα και προς Βορρά να φθάνει μέχρι το όριο του Εθνικού πάρκου Σχινιά.
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά, στο σχέδιο που εκπονήθηκε προβλέπει την κατασκευή πεζόδρομου ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο στο Μάτι. Αλλά δυστυχώς θα τερματίζει στη μάντρα του ΚΑΑΥ στον Άγιο Ανδρέα . Κι αυτό γιατί αρνείται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επιτρέψει την κατασκευή αυτού του έργου μπροστά από τα θέρετρα του Στρατού (ΚΑΑΥ) και Αεροποριας (ΚΕΔΑΖ). Έτσι δεν θα υπάρχει δρόμος διαφυγής των Ματιωτών προς Βορρά σε περίπτωση επανάληψης της καταστροφικής φωτιάς του 2018.
 
 
 
 
 
 
 
Enter
 

Βασίλης

 
Βασίλης Κουλουμπής
Σε περίπτωση επανάληψης της καταστροφικής φωτιάς του 2018