iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Εκλογές Ραφήνα
Πικέρμι 'Οχι στον
ηλικιακό ρατσισμό


Λίγες λέξεις από καρδιάς για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου, αλλά προφανώς και γενικά σε όλη τη χώρα.

Καλό θα ήταν να σταματήσει τώρα ο ηλικιακός ρατσισμός, η πιό ελεεινή και αδυσώπητη μορφή ρατσισμού κατά τη δημοσιογραφική μας άποψη. Τι εννοούμε?

Και οι νέοι να πάψουν να σχολιάζουν σκωπτικά και βιτριολικά συμμετοχής υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο ηλικιακό φάσμα των 70 ετών, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να μιλούν απαξιωτικά και υποτιμητικά για τους 35άρηδες και 40άρηδες, ότι δήθεν είναι άπειροι και δεν μπορούν να προσφέρουν.

Φυσικά και οι δύο πλευρές έχουν απολύτως άδικο. Δεν τελειώνει η ζωή και δεν στέλνουμε στον κοινωνικό καιάδα τους ανθρώπους που βρίσκονται στη λεγόμενη Τρίτη ηλικία. Αλλά και ούτε καταδικάζουμε στην αφάνεια τους νέους που θέλουν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν. Είναι μέγιστη ασέβεια και αμαρτία να κρίνεις έναν άνθρωπο από την ηλικία του.

Το θέμα είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας να έχουν τρία βασικά στοιχεία. Πνευματική διαύγεια και ψυχική ισορροπία (γιατί υπάρχουν και ασταθείς ψυχικά άτομα που χρήζουν επιστημονικής βοήθειας), μόρφωση (γιατί υπάρχουν και αγράμματοι κυριολεκτικά) και έντιμοι, αξιοπρεπείς και καλοί άνθρωπο με σχέδια και ιδέες για την πόλη...

Αυτή είναι η καθαρή θέση της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr και ελπίζουμε του κάθε νοήμονα συμπολίτη μας...