iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Κι άλλη
σφραγίδα'' πολιτισμού
και ελπίδας (εικόνες)


Άλλη μια σφραγίδα πολιτισμού στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου!
Μια υπέροχη εκδήλωση (που αν γινόταν σε μεγαλύτερη αίθουσα θα ήταν ακόμη ωραιότερη και οι προσκεκλημένοι δεν θα δυσφορούσαν από τη ζέστη και το ''στρίμωγμα'' συγνώμη για την κακόηχη λέξη) διοργανώθηκε στη Βιβλιοθήκη Μαρί Μπλανς στη Διασταύρωση Ραφήνας υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠ.
Το εξαιρετικά ευχάριστο και ελπιδοφόρο γεγονός είναι πως η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά.
Δύο σπουδαίες κυρίες των γραμμάτων και του πολιτισμού του Δήμου μας η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας Εύη Γκατσοπούλου και η τ. Πρόεδρος Χριστίνα Παναγιώτου - και οι δύο λαμπρές εκπαιδευτικοί - παρουσίασαν τα βιβλία δύο ξεχωριστών συγγραφέων που κοσμούν την πόλη μας.
"Ελιάν, ζωή μέσα από τα συντρίμμια" της Ρένας Μαραζιώτη και "1922, με το κλειδί στον κόρφο" της Ανθούλας Βαλβουρέλλη.
Η εκδήλωση ήταν στους πρόσφυγες του 1922 και στου πρόσφυγες όλου του κόσμου. Το ''υστερόγραφο'' έκπληξη από τη χορευτική ομάδα ΛΕΡ ρυθμούς από τις αλλοτινές, αξέχαστες πατρίδες...
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, οι αντιδήμαρχοι Μάκης Βουδούρης, Σπύρος Πάντζας και Σπύρος Κάρλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Παλπατζής και Ράνια Δημητριάδη, η υποψήφια δήμαρχος Δήμητρα Τσεβά - Μήλα, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Μιχάλης Γκολεμάς, ο υπ. δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρήγος, ο π. διευθυντής του Λυκείου Ραφήνας Γιώργος Αλεξόπουλος, το μέλος της χορωδίας των ΚΑΠΗ και της Λαικής Ορχήστρας Μαρία Κανταρτζή.
Συγνώμη απ όλους όσοι παραβρέθηκαν αλλά ήρθαν μετά από την ώρα που φύγαμε λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 7 και 30 και άρχισε στις 8 παρά 5 με καθυστέρηση 25 λεπτών.
Δείτε το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr