iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Ρόδα, τσάντα
και κοπάνα'' στην
παραλία το 1983 (εικόνα)


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr πήρε μια δημοσιογραφική απόφαση.

Κόντρα στο ελεεινό και τρισάθλιο προεκλογικό κλίμα των ημερών που έχουν δημιουργήσει διάφορα τρολ, τοξικές φιγούρες, σκοτεινοί τύποι του κοινωνικού περιθωρίου που μέσω του fb εξυφαίνουν Ιερεμιάδες και προφανώς δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αγνή Ραφήνα που μεγαλώσαμε και αγαπάμε, θα δημοσιεύουμε μέχρι τις εκλογές φωτογραφίες ρετρό της δεκαετίας 80΄από άλμπουμ των εφηβικών αναμνήσεων.

Έτσι για να χαμογελάμε και να θυμίζουμε σε όλους αυτούς ότι κάποτε η Ραφήνα μας ήταν μονοιασμένη, με καλοσύνη και αθωότητα.

Αρχή με μια φωτογραφία από το καλοκαίρι του 1983 όταν κάποιος (δεν αποκαλύπτουμε όνομα αν και το αδίκημα έχει παραγραφεί λόγω 40ετίας) πήρε τη μοτοσικλέτα εντούρο και κατέβηκε - ναι κατέβηκε, αλλιώς πώς πέταξε? - τα σκαλάκια της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι και βγήκε στην άμμο να κάνει βόλτες!

Η αλήθεια είπα πως δεν κινδύνεψε κανείς γιατί ήταν απόγευμα καθημερινή τέλη Αυγούστου που δεν υπήρχε σχεδόν κανείς.

Μια παραλλαγή της επικής κωμωδίας ''ρόδα, τσάντα και κοπάνα'' που είχε σπάσει ταμεία στους κινηματογράφους έναν χρόνο πριν το 1982 με Στάθη Ψάλτη, Σταμάτη Γαρδέλη, Καίτη Φίνου και όλη τη λατρεμένη παλιοπαρέα...

Αλήθεια ο αναβάτης δεν φέρνει λίγο στον Ψάλτη? Αδύνατος με μαλλί χαίτη...

ΑΡΧΕΙΟ Αργύρη Κωστάκη