iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει η πολύνεκρη
τραγωδία σε γλέντι
γάμου στο Ιράκ


Η νύφη και ο γαμπρός, των οποίων το γαμήλιο γλέντι κατέληξε σε τραγωδία μετά από πυρκαγιά που σκότωσε περισσότερους από 100 καλεσμένους τους, είναι συντετριμμένοι και δεν μπορούν πλέον να ζουν στην κοινότητά τους.
Ο 27χρονος Ρεβάν και η 18χρονη νύφη Χανεέν, αισθάνονται «νεκροί μέσα τους» όπως δηλώνουν, παρά το γεγονός ότι επέζησαν από την πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα γάμου στο Qaraqosh, στην επαρχία Nineveh του βόρειου Ιράκ.
Ο Ρεβάν δήλωσε στο Sky News ότι έχασε 15 μέλη της οικογένειάς του στη φωτιά, προσθέτοντας ότι η νύφη «δεν μπορεί να μιλήσει» μετά την απώλεια 10 συγγενών της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και του αδελφού της. Ο πατέρας της βρίσκεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση.
Τουλάχιστον 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

 
 
«Αυτό ήταν, δεν μπορούμε να ζήσουμε πια εδώ. Θέλω να πω, κάθε φορά που προσπαθούμε να έχουμε λίγη ευτυχία, κάτι τραγικό μας συμβαίνει και καταστρέφει την ευτυχία. Έτσι, είναι καλύτερο για εμάς να φύγουμε» συμπλήρωσε ο Ρεβάν. Και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι καθόμαστε εδώ μπροστά σας ζωντανοί. Αλλά μέσα μας είμαστε νεκροί. Είμαστε μουδιασμένοι. Είμαστε νεκροί μέσα μας».
Ο γάμος το βράδυ της Τρίτης είχε περίπου 900 καλεσμένους. Ενώ οι αρχικές αναφορές για τα αίτια της φωτιάς έκαναν λόγο για πυροτεχνήματα που άναψαν για τον χορό του ζευγαριού, ο Ρεβάν πιστεύει ότι η φωτιά ξεκίνησε με κάποιο τρόπο από το ταβάνι: «Θα μπορούσε να είναι βραχυκύκλωμα, δεν ξέρω. Αλλά η φωτιά ξεκίνησε από το ταβάνι. Νιώσαμε τη ζέστη... Όταν άκουσα το τρίξιμο κοίταξα το ταβάνι» είπε. «Τότε το ταβάνι, άρχισε να λιώνει. Χρειάστηκαν μόνο δευτερόλεπτα».
 
Κατά τη διάρκεια του χορού, όπως είπε ο 27χρονος, έγινε διακοπή ρεύματος και όταν επανήλθε το ρεύμα «είδε φωτιά» στο ταβάνι. Τότε ήταν που ο κόσμος άρχισε να «ουρλιάζει και να τρέχει μακριά».
Συνέχισε περιγράφοντας τη βοήθεια προς τη σύζυγό του, η οποία δεν μπορούσε να περπατήσει λόγω του νυφικού της. «Άρπαξα τη γυναίκα μου και άρχισα να την σέρνω και να προσπαθώ να την βγάλω από την είσοδο της κουζίνας. Καθώς ο κόσμος έφευγε, ο κόσμος την ποδοπατούσε. Τα πόδια της έχουν τραυματιστεί»