iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Στις
εκλογές θα δούμε
''πράματα και θάματα''...


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr διευκρινίζει ότι ο τίτλος ''πράματα και θάματα'' δεν αφορά στην  επικράτηση του κ. Μπουρνούς στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου (που σύμφωνα με τη δημοσιογραφική μας εκτίμηση θεωρείται δεδομένη), αλλά τους συμβούλους του που θα εκλεγούν.
Το ρεπορτάζ, τα ''γκάλοπ'' δρόμου από τις καθημερινές συζητήσεις και ο σφυγμός της τοπικής κοινωνίας δείχνει μια αξιόπιστη εικόνα από το πού κινούνται σε δυναμικότητα οι υποψήφιοι της παράταξης ''Σύγχρονη Πολιτεία - Συνεργασία Ενεργών Πολιτών''.
Αρχικά οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι (πλην ενός  ατόμου) τιμούμε για τον αγώνα τους και σεβόμαστε  όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους - όλων των παρατάξεων και των νέων συνδυασμών.
18 υποψήφιοι (55 είναι, αλλά αυτοί οι 18 έχουν τις περισσότερες ελπίδες να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι) δίνουν σκληρή μάχη για 10 θέσεις στη Δ.Ε. Ραφήνας.
Αν εξαιρέσουμε μια πεντάδα που θεωρούμε ότι θα ανέβει στο ''ρετιρέ'' των σταυρών κι έχουν την εκλογή ''στο τσεπάκι'', οι υπόλοιποι θα ''ιδρώσουν'' για να τα καταφέρουν. Οκτώ έχουν ισχυρό προβάδισμα να εκλεγούν, ενώ άλλοι πέντε αποτελούν το αουτσάιντερ - την έκπληξη που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει
Αλφαβητικά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:
Σάββας Αραπκιλής, Χρύσα Βλαχάκη, Μάκης Βουδούρης, Παύλος Γιούργας, Μιχάλης Γκολεμάς, Παναγιώτης Δήμας, Δημήτρης Κατσουλάκης, Βασίλης Κολλάρος, Σπύρος Λουκάτος, Δήμητρα Μπουρνού, Κώστας Μώρος, Αντώνης Παλπατζής, Αλεξάνδρα Πανταζή, Σπύρος Πάντζας, Κώστας Παπαθανασίου, Γιάννης Ρήγος, Πέτρος Σαντ και Χρήστος Τσεμπέρης. 
Η αλφαβητική σειρά σίγουρα αδικεί κάποιους, αλλά δεν μπορούμε να μην τηρήσουμε το δημοσιογραφικό fair play. 
Με απλή αριθμητική από τους 18 οι 8 στη Ραφήνα θα μείνουν απ έξω.
Πάμε τώρα και στο Πικέρμι όπου τα πράγματα είναι λίγο πιο καθαρά. 
Διεκδικούν 8 δυνατά ονόματα τα 5 ''εισιτήρια'' στα δημοτικά έδρανα. Αλφαβητικά:
Θάνος Γκινοσάτης, Σπύρος Κάρλος, Γιώργος Κοκκόλης, Κωνσταντίνα Λουλάκη, Άρης Μπουράνης, Λιάνα Παπανδρέου, Κώστας Συκοβάρης και Μύρων Τσαγκαράκης.
Εδώ έχουμε τρία 3 σούπερ φαβορί, 2 ''με το ένα πόδι μέσα'' και 3 δυνατές υποψηφιότητες που ενδέχεται μία να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Άρα κι εδώ 3 από τους 8 θα μείνουν ''εκτός νυμφώνος''. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε ''ανδροκρατούμενο'' Πικέρμι στα έδρανα.
Σε κάθε περίπτωση και στη Ραφήνα και στο Πικέρμι δημοσιογραφική εκτίμηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr είναι ότι θα δούμε σίγουρα πολύ ευχάριστες εκπλήξεις με την εισδοχή νέων ανθρώπων όχι μόνο ηλικιακά (μακριά από εμάς ο ηλικιακός ρατσισμός), ώστε αυτός ο τόπος να ξεφύγει επιτέλους έστω και το 2023 από νοοτροπίες και αγκυλώσεις της δεκαετίας του 60'. Αλλά κυρίως να απαλλαγεί από άτομα που δεν έχουν να προσφέρουν το παραμικρό και μόνο τους κίνητρο είναι ο αυτοδιοικητικός ναρκισσισμός.
Ευτυχώς στα ψηφοδέλτια που θα πάρετε από την εφορευτική επιτροπή, περιλαμβάνονται εξαιρετικοί σε καλλιέργεια, ήθος και βιογραφικό νέοι άνθρωποι που έχουν πάθος για αληθινή δημιουργία και ιδέες για τον τόπο μας. Τους ευχόμαστε από καρδιάς επιτυχία!