iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Η πρώτη σύγκρουση
του Στέφανου Κασσελάκη
εντός του ΣΥΡΙΖΑ


Αντιμέτωπος με τον «σκληρό πυρήνα» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πέρασε μεν τις επιλογές του, αλλά υπέστη μια πρώτη ήττα στην ψηφοφορία για τα νέα πρόσωπα της ΚΟ.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση του νέου προέδρου ''έδειξε τα δόντια της'', όπως φάνηκε από την πρώτη «σύγκρουση» στη σχετική ψηφοφορία για εκλογή νέων προσώπων σε θέσεις-κλειδιά στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε και πέρασε να αναλάβουν στελέχη που τον στήριξαν προεκλογικά στις εξής θέσεις:

Γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ:

Θεοδώρα Τζάκρη
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι:

Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής ΚΟ:

Γιώργος Τσίπρας
Συντονιστής ΕΠΕΚΕ (συντονίζει τους τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ):
Η πρόταση μπήκε σε ψηφοφορία, όπου πέρασε, τελικά, με 28 ψήφους υπέρ, 16 λευκά και 3 απουσίες. Μεταξύ των απόντων ο Αλέξης Τσίπρας, που έφυγε μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε στο γραφείο του χωρίς να ψηφίσει. Μια στάση που ασφαλώς μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως...

Αρχικά, οι ψήφοι ήταν 29 υπέρ, με 15 λευκά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 28-15, όταν η Κατερίνα Νοτοπούλου άλλαξε την ψήφο της από «ναι» σε λευκό.
Το τείχος που ύψωσε η εσωκομματική αντιπολίτευση με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 40% που τέθηκε απέναντι στην πρόταση Κασσελάκη αποτελεί προάγγελο των εξελίξεων στο εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ και μια «πύρρειο νίκη» για τον νέο πρόεδρο.