iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Εκλογές Οι αριθμοί
είναι αμείλικτοι


Παράταση μιας εβδομάδας στο προεκλογικό ''σήριαλ'' του δήμου Ραφήνας Πικερμίου, μετά τη νίκη του Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος για 90 ψήφους δεν κατάφερε να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, φτάνοντας στην πηγή αλλά μη μπορώντας να πιεί νερό...

Δεν είχαμε καμία διάθεση μέσα στην αδιανόητη κούραση να γράψουμε οτιδήποτε άλλο για τις δημοτικές κάλπες, αλλά διάφοροι μας τηλεφωνούν και μεταξύ αστείου και σοβαρού είτε μας περιπαίζουν, είτε μας λοιδορούν γιατί λέει ''πέσαμε έξω'' στη δημοσιογραφική εκτίμηση της iselida.gr που δημοσιοποιούσαμε εδώ και μήνες ότι ο κ. Μπουρνούς θα εκλεγεί με το πολυπόθητο 43% από την πρώτη Κυριακή. ''Πέσαμε έξω'' για 90 ψήφους που αντιστοιχεί σε μία μονάδα, ποσοστό 1%. Λες και απείχε από τη νίκη 500 ψήφους. Λες και πήρε 35%. Λες και ουσιαστικά δεν άγγιξε την επανεκλογή. Όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Δεν ήταν 43%. Είναι 41,97%. Αυτοί οι 90 ψήφοι είναι το 1% που είναι απαγορευτικό για την τυπική εκλογή του. Συνεπώς η δημοσιογραφική εκτίμηση  αποδείχθηκε σωστή.

Όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και για την επαναληπτική Κυριακή 15 Οκτωβρίου για να λέμε τα πράγματα με το ονομά τους. Ο επικεφαλής της παράταξης ''Σύγχρονη Πολιτεία Συνεργασία Ενεργών Πολιτών'' και νυν δήμαρχος πηγαίνει με αβαντάζ σχεδόν 12 μονάδων διαφορά στις κάλπες σε σχέση με την κ. Τσεβά. Η επικεφαλής του ''μπροστά σε νέα πορεία'' φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο να κλείσει αυτή την ''ψαλίδα''. 

Η διαφορά είναι μεγάλη και παρέχει απόσταση ασφαλείας στον κ. Μπουρνούς, ο οποίος προφανώς δεν θα ''μείνει με σταυρωμένα τα χέρια''. Αυτή την εβδομάδα μαζί με την ομάδα του (όπως και η κ. Τσεβά βεβαίως) θα συσπειρώσει τους εκλογείς του, θα επιχειρήσει να φέρει στις κάλπες και άλλους που δεν πήγαν την Κυριακή για διαφόρους λόγους και θα κάνει επικοινωνιακή αντεπίθεση, ώστε την Κυριακή να εξασφαλίσει τη νίκη και την ανανέωση της θητείας του από την τοπική κοινωνία για την επόμενη πενταετία 2024-2028, που όπως έχει διαμηνύσει θα ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα που ξεκίνησαν το 2014.

κ