iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Ραφήνα ''Τέλος
εποχής'' για πολλά
''βαριά'' ονόματα


Εν αναμονή των επίσημων τελικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο για τους δημοτικούς συμβούλους Ραφήνας Πικερμίου οι οποίοι εκλέγονται για τη δημαρχιακή θητεία 2024-2028, η ''ανεπίσημη'' εικόνα που δεν θα αλλάξει δείχνει εκτός αυτοδιοικητικού ''κάδρου'' ορισμένα πολύ ''βαριά'' ονόματα.

Ο καθένας είτε με την πολύχρονη με την παρουσία του στα κοινά, είτε με λιγότερα χρόνια αλλά με διάθεση προσφοράς και εργασίας για τον τόπο αποτελούσε μια ξεχωριστή ''σελίδα''.

Ξεκινάμε θεσμικά με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης τον επικεφαλής της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'' που κλείνει τον κύκλο της και ως παράταξη. Ο Δαμιανός Φαφούτης δεν συμμετείχε αυτοβούλως σε αυτές τις δημοτικές εκλογές για πρώτη φορά. Εκλεγόταν ανελλιπώς από το 2002, ενώ το 2019 δεν χρειαζόταν σταυρό ως επικεφαλής ψηφοδελτίου. Έκανε πέντε θητείες ξεκινώντας από νεαρή ηλικία, ενώ διετέλεσε και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών επί δημαρχίας Ανδρέα Κεχαγιόγλου. Αν θα επιστρέψει το 2028 είναι κάτι που ουδείς γνωρίζει, ίσως ακόμη και ο ίδιος. Πάντως τότε θα είναι μόλις 52 ετών και εκτιμάμε δημοσιογραφικά πως η μη παρουσία του στην ''πρώτη γραμμή'' τα επόμενα χρόνια θα του προσφέρει πραγματική ξεκούραση αλλά και ψύχραιμη αποτίμηση των εξελίξεων που θα έχουν επέλθει.

Ο Βασίλης Πιστικίδης και επικεφαλής της ''Νέας Αρχής''. Ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου. Συνεπής, άριστος γνώστης των προβλημάτων και ευγενής άνθρωπος. Ένας γνήσιος πολιτικός με τετράγωνη σκέψη που σίγουρα βοήθησε αυτόν τον τόπο να πάει ένα βήμα μπροστά. Η αποψή του πάντα βαρύνουσα και οι παρεμβάσεις του στο μέλλον χρήσιμες.

Ο Αντώνης Παλπατζής ο οποίος τερματίζει ευδοκίμως μια τεράστια αυτοδιοικητική καριέρα. Και αυτός εκλεγόταν ανελλιπώς από το 1994, ενώ χρημάτισε αντιδήμαρχος. Είναι ο αρχαιότερος εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος της περιοχής.

Ο Κωνσταντίνος Μώρος. Και αυτός ''σφράγισε'' μια εποχή ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και προφανώς θα αφοσιωθεί στην οικογένεια και την επιστημονική του ενασχόληση.

Ο Μάκης Βουδούρης. Με επίσης πολυετή πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση (πέραν των επιτελικών θέσεων που υπηρέτησε στην κεντρική κυβέρνηση) αποχωρεί έχοντας αφήσει το θετικό του στίγμα στο κοινωνικό πεδίο. 

Ο Παναγιώτης Καλφαντής. Οικειοθελώς δεν ήταν υποψήφιος και είναι πολλοί όσοι στεναχωρήθηκαν με την αποχωρησή του από τα κοινά. Δύο θητείες ως αντιδήμαρχος σε νευραλγικά πόστα, κυρίως αυτό των τεχνικών υπηρεσιών, επιστημονική κατάρτιση και ήπιο πολιτικό λόγο τον κατατάσσουν αυτοδικαίως στην κατηγορία ''Κύριος''.

Ο Σπύρος Πάντζας. Δεν κατάφερε για λίγους σταυρούς να μπει στην εκλεγμένη πεντάδα της Ραφήνας και έτσι η πόλη και δευτερευόντως η παραταξή του θα στερηθούν από έναν νέο άνθρωπο με μόρφωση, καλλιέργεια, αλλά και αυτοδιοικητική εμπειρία. Μην ξεχνάμε ότι έχει διατελέσει Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής εντεταλμένος για τον αθλητισμό και είναι αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών μια θέση που υπηρέτησε με φιλότιμο και συνέπεια. Η κοινωνία είχε άλλη άποψη θεωρώντας άλλον ικανότερο.

Ο Άρης Μπουράνης. Ο ακάματος εργάτης του Πικερμίου απέδειξε την αφοσίωση στην τοπική κοινωνία και ως απλός σύμβουλος αλλά και ως αντιδήμαρχος. Αγαπητός και χαμηλών τόνων αφήνει θετικό αποτύπωμα.

Ο Χρήστος Τσεμπέρης. Ο πολύπειρος δημοσιογράφος αρκετές φορές ''έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά'' σε έναν δύσκολο ρόλο αυτόν του τομέα επικοινωνίας. Γνώστης της τοπικής ανθρωπογεωγραφίας ολοκληρώνει τον αυτοδιοικητικό του κύκλο.

Ο Παναγιώτης Γαβριήλ. Αποφάσισε δύο μήνες πριν τις εκλογές να ρίξει ''ζαριά'' στην Περιφέρεια και έχασε. Νέος σε ηλικία και με πολύτιμη εμπειρία ίσως θελήσει μελλοντικά να δοκιμάσει να επιστρέψει.

Ο Παναγιώτης Δήμας. Ο ''βενιαμίν'' του δημοτικού συμβουλίου με φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά αποτέλεσε την έκπληξη της κάλπης, αλλά δεν θα είναι σύμβουλος αφού η παραταξή του έχασε.

Ο Μιχάλης Γκολεμάς. Και αυτός νέος άνθρωπός με όρεξη για δουλειά δεν θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου με περιορισμένο πλαίσιο παρέμβασης και εν μέσω πανδημίας έδειξε ότι είχε  επιθυμία για προσφορά.

Και δύο κυρίες για το τέλος.

Η Χρύσα Βλαχάκη. Εννέα χρόνια παρουσίας στα δημοτικά έδρανα με επιστέγασμα την προεδρία στο ΝΠΔΔ ''Φ. Καβουνίδης'' και ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά όντας μητέρα.

Η Βαλερί Βασιλικού. Η ''πράσινη'' γυναίκα που ανέδειξε την οικολογική ατζέντα σε πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή. Με αθόρυβο και αγνό, αλλά ουσιαστικό έργο στην προστασία του περιβάλλοντος.