iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Γιώργος Καραμέρος:
Η κυβέρνηση χτυπά
τον τοπικό Τύπο


Με κοινή Αναφορά που κατέθεσαν προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Μπρατάκο, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο Γιώργος Γαβρήλος και ο Γιώργος Καραμέρος τονίζουν την ανάγκη να μην εφαρμοστεί το μέτρο της κατάργησης δημοσιεύσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα στον Περιφερειακό Τύπο, καθώς κάτι τέτοιο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο. Η Αναφορά βασίζεται σε σχετική επιστολή της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου.

Όπως σημειώνουν οι δυο Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του περιφερειακού Τύπου έχουν υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα από τις συνεχείς κρίσεις που βιώνει η οικονομία και η κοινωνία. Είναι ορατό πλέον πως ο χώρος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας, με αρνητικές συνέπειες και για το μέλλον των εργαζομένων που απασχολείται σε αυτόν.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον Τύπο της επαρχίας, η Κυβέρνηση αποφασίζει, με μια ανελαστική ρύθμιση, να σταματήσει οριστικά τις δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα από 31/12/23, οδηγώντας ουσιαστικά τις εφημερίδες της περιφέρειας σε αδιέξοδο και λουκέτο, καθώς τα έσοδα αυτά αποτελούσαν ανάσα επιβίωσης για τον κλάδο. Ο Γιώργος Γαβρήλος και ο Γιώργος Καραμέρος υπογραμμίζουν την ανάγκη για άρση της οριστικής αυτής απόφασης, σημειώνοντας ότι οι δημοσιεύσεις υποχρεωτικού χαρακτήρα στον τύπο της περιφέρειας συμβάλλει και ως τεκμήριο διαφάνειας και ενημέρωσης της αγοράς και της κοινωνίας.  

Τέλος σημειώνουν πως ο Περιφερειακός Τύπος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Ενέργειες που πλήττουν τη βιωσιμότητά του, εκτός του ότι αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στις κυβερνητικές πολιτικές που βάλλουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας, συνιστούν και μια ευθεία επίθεση στην έγκυρη και ευρεία ενημέρωση των πολιτών.