iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ανδρέας Δρυμιώτης:
Ο Κασσελάκης οδηγεί
τον ΣΥΡΙΖΑ στο 6%


Κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν είναι φαινόμενο αλλά αποτέλεσμα της πλειοψηφίας των ψηφόφορων του κόμματος».
Παράλληλα εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στο 6%, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μόνο πολιτικός δεν είναι και αυτό φαίνεται από τις γκάφες του» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να φύγει μετά τις Ευρωεκλογές «αν δει ότι δεν τραβάει».
«Είναι εμφανίσιμος, είναι καλογυμνασμένος, έχει ωραίο χαμόγελο, είναι πλούσιος, ζει στην Αμερική, τι δουλειά έχει στον ΣΥΡΙΖΑ; Εκεί οι άνθρωποι άλλα ζητάνε» είπε αρχικά για τον Στέφανο Κασσελάκη ο Ανδρέας Δρυμιώτης στο Action 24.
Επιχειρώντας να ερμηνεύσει την επιλογή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος είπε ότι «είχαν φάει τέτοια κατραπακιά, τέτοια φάπα στις εκλογές, που ήταν σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του. Ήταν σε κατάσταση απελπισίας». Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη «τον ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑιοι, το 77% των ΣΥΡΙΖΑίων τον εκγρίνει αλλα όχι οι υπόλοιποι».
Υπενθύμισε ότι πριν από 4 χρόνια μιλώντας στον Δημήτρη Δανίκα μετά τις εκλογές του 2019 «προέβλεψα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέφει στο 6%. Θα φτάσουμε εκεί».
Με αφορμή, μάλιστα, τη συζήτηση για νέο κόμμα είπε ότι «είχαμε την ΕΔΑ, το ΚΚΕ εσωτερικού και εξωτερικού, μετά μόνο ΚΚΕ, μετά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι σαν την αμοιβάδα, κάθε τόσο γίνεται 2--3-4 κομμάτια και πολλαπλασιάζονται δια της διαιρέσεως».
Θέλοντας να εξηγήσει γιατί ήταν λάθος η επιλογή Κασσελάκη, ο Ανδρέας Δρυμιώτης είπε ότι «εάν θέλεις να χτίσεις σπίτι φωνάζεις πολιτικό μηχανικό και αρχιτέκτοντα, όχι γιατρό γιατί θα πέσει το σπίτι. Ο Κασσελάκης μόνο πολιτικός δεν είναι και αυτό φαίνεται από τις γκάφες του. Σε ένα κόμμα που βρίσκεται σε αποδρομή, το μόνο που δεν κάνεις είναι διαγραφές. Πρέπει να συνθέτεις. Αυτός δεν έχει κατακτήσει τίποτα, βρέθηκε κατά λάθος αρχηγός και προχωρά σε διαγραφές. Αν δεν εγκριθούν οι διαγραφές, πώς θα αισθάνονται σε μια αίθουσα όλοι αυτοί;».
«Μπορεί μετά τις ευρωεκλογές να πει "φεύγω με τον σύντροφό μου" αν δει ότι δεν τραβάει» συμπλήρωσε ο κ. Δρυμιώτης.
Με αφορμή τα παράπονα του Στέφανου Κασσελάκη για την υπερέκθεσή του από τα μέσα ενημέρωσης ο Ανδρέας Δρυμιώτης είπε, τέλος: «πότε γονατίζει ο άνθρωπος; Στην εκκλησία, όταν τον χρίζει ιππότη η βασίλισσα και η τρίτη στην πρόταση γάμου. Ο Κασσελάκης το έκανε τη ημέρα που ήταν να γραφτεί στο κόμμα. Ο άνθρωπος που κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι είναι δημιούργημα επικοινωνίας απεδείχθη οτι είναι καθαρά θέμα επικοινωνίας. Του φταίνε τα μέσα, όταν λες, όμως, ότι οι βέρες είναι Cartier...».